8 RTÜK üyesi hakkında yakalama kararı çıkarıldı

RTÜK, bayramdan önce haklarında soruşturma başlattığı 8 personeli hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Bu 8 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

8 RTÜK üyesi hakkında yakalama kararı çıkarıldı
16 Eylül 2016 Cuma 18:46

Olağanüstü hal uygulaması kapsamında çıkartılan 7. Kanun Hükmünde Kararname ile RTÜK'ten de 29 kişi ihraç edilmişti.

Edinilen bilgilere göre; RTÜK'te 8 personel hakkında idari soruşturma gerçekleştirildi. RTÜK, bayramdan önce soruşturma yaptığı 8 kişiyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

2'si kadın olmak üzere 8 kişi hakkında adli soruşturma başlatıldı. Hakkında soruşturma açılanların FETÖ terör örgütü üyelerinin bir dönem örgüt içi iletişimi sağladıkları ByLock programını kullandıkları belirlendi. 8 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Savcılık talimatıyla adli soruşturma başlatılan kişilerin RTÜK'teki odaları ile ev ve bilgisayarlarında arama yapıldı. Ele geçirilen dijital verilerin incelendiği belirtildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.