Torununa bakan büyükannelere müjde!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, torununa bakan büyükannelere teşvik parası verileceğini açıkladı. Bin civarında aileye devlet desteği için 6 aylık bir pilot uygulaması yapılacak.

Torununa bakan büyükannelere müjde!
04 Ocak 2017 Çarşamba 20:04

Çalışan annelerin en büyük problemi çocukların bakımı. Birçok anne bakıcıya çocuğunu bırakmak istemiyor. Bu nedenle de çocukların bakımı anneanneye ya da babaanneye kalıyor. Büyükanneler torunlarına bakarken zevk alsa da artık devlet desteğiyle de teşvik edilecekler.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,  torununa bakan büyükannelere teşvik parası verileceğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kadınların istihdamdaki oranının yüzde 27'lerden yüzde 33'lere çıktığını ama henüz yüzde 40'ların üzerindeki hedefe ulaşılmadığı için güçlü projeler geliştirilmesi gerektiğini aktardı.

Kadın istihdamında yarı zamanlı çalışma, doğum ve doğum sonrası izinler konusunda önemli düzenlemeler yapıldığına işaret eden Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki dönemde de özellikle yarı zamanlı çalışmada, annelerin kadın istihdamında bir azalma olmaması adına yeni tedbirler, projeler üzerinde de çalışıyoruz. Özellikle doğum yapan annelerin, anneanne ve babaanne projeleriyle desteklenmesi pilot uygulamasının altyapısını oluşturduk. İnşallah Türkiye genelinde belirli illerde önce bir pilot uygulama yapacağız. Çocuğun anneannenin evinde güvencede, daha huzurlu ortamda, anneanneye veya babaanneye verilecek destekle daha sağlıklı ortamlar olabilir değerlendirmesi yapılıyor. Altyapısı oluştu, pilot illeri de belirleyerek, kamuoyuyla paylaşarak ilk çalışmalara başlamış olacağız."

Proje kapsamında 3 ilin pilot olarak belirleneceğini ve emzirme çağından 3 yaşına kadar olan çocukların projeden yararlanacağını bildiren Müezzinoğlu, "Detaylarını önümüzdeki günlerde açıklayacağımız projeyle bin civarında aileye belirli bir desteği vereceğiz, belirli kriterler arayacağız ve 6 ay pilot uygulamasını yöneteceğiz. Şu anda çalışmalar olgunlaştı ama bir rakam telaffuz etmeyeyim. Tamamı netleşince şu illerde, şu çerçevede, şu pilot uygulamayı, şu kadar ailede yapacağız diyeceğiz. Sonra talep gelen ailelerin seçimlerini yaparak önce farz edelim bin ailenin 6 aylık sürecini gözlemleyeceğiz. 6 ay sonra bu projedeki verimlilik ne oldu? Memnuniyet ne oldu? Yaygınlaştırabilir miyiz? Onu da ikinci 6 ay için değerlendirerek bir yol haritası belirleyeceğiz. Bu proje bizim projemiz değil, bu proje bize tabandan gelen proje. İstanbul Sanayi ve Ticaret Odasından bize böyle bir projenin anneyi istihdamda daha güçlü tutabileceğini, çocuk için de huzur ve güven anlamında daha değerli olabileceğini, buraya bir destek verildiğinde ülkemiz ve milletimiz için güçlü bir proje olabileceğini ifade ettiler. Biz onlarla bir ekip çalışması yaptık, büyük oranda bizde aynı noktadayız ama bir pilot uygulamasını görmeden Türkiye genelinde değil üç tane ilde, belirli iş yerlerinde, belirli ailelere veya talep edenler arasından belirli sayıdaki bir aileyle başlayacağız” açıklamasında bulundu.

“Pilot uygulama ne zaman başlayacak ve üç il hangileridir?” sorusu üzerine de Bakan Müezzinoğlu, bu ay sonuna kadar netleştirileceği ve kamuoyuyla paylaşılacağı bilgisini verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sümeyra Gürsoy - 7 yıl önce
Pilot bölge manisa olsun lütfen 3 tane çocuğum var bakıcı bulmakta çok zorlanıyorum