Tarım Bakanı Çelik: 2016 mısır alım fiyatı 740 lira

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bu yılki mısır alım fiyatının artarak 740 liraya çıktığını vurguladı.

Tarım Bakanı Çelik: 2016 mısır alım fiyatı 740 lira
26 Ağustos 2016 Cuma 12:59

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarım ve hayvancılık alanında nişasta gereksinimini karşılamak için en önemli gıdadan biri olan mısırın bu yılki alım fiyatının 740 lira olduğunu açıkladı. Geçen yıl ton başına 725 lira taban fiyatına sahip olan mısırın fiyatı bu yıl 740'a çıktı.

4 Ağustos'tan bu yana mısır hasadının yapıldığını Belirten Bakan Çelik, "Son 5 yıl içinde mısır üretiminde yüzde 40'lara varan bir artış gerçekleşti. Bu yıl mısırda yaklaşık 6,4 milyon ton civarında rekolte bekliyoruz. Geçen yıl 725 lira taban fiyat açıklanmıştı. Bugün de şu andaki hasadın taban fiyatını 740 lira olarak açıklıyoruz." şeklinde konuştu.

Faruk Çelik, Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) emanet usulü teslim edilen mısır alımları belirlenen fiyet üzerinden alınmaya başlayacağınıda dile getirerek, "Bütün üreticilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Dünya piyasalarının çok çok üzerinde bir fiyattan bahsediyoruz. Umuyorum ki üreticilerimizin beklentilerine cevap verir." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.