BDDK'dan önemli iptal açıklaması

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), aykırı işlem yaptığı belirlenen varlık yönetim şirketlerinin faaliyet izinlerini iptal edebilecek.

BDDK'dan önemli iptal açıklaması
04 Mart 2017 Cumartesi 16:45

BDDK'nın, "Varlık Yönetim Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yönetmeliğe göre, şartları ya da ortakları, kurucularda aranan şartları kaybeden, aykırı işlem yaptığı tespit edilen, kurumca istenen tedbirleri belirlenen sürelerde almayan ve talep edilen bilgi ile belgeleri süresi içinde göndermeyen ya da bir takvim yılı içinde birden fazla bu yönetmeliğin diğer hükümlerine aykırı işlem yaptığı tespit edilen varlık yönetim şirketlerine, BDDK tarafından bu durumlarını düzeltmeleri için üç aya kadar mühlet tanınacak.

BDDK tarafından tanınan süre içinde durumlarını düzeltmeyenlerin faaliyet izinlerinin, aykırılığa konu işlemin niteliği, haklı ve mücbir sebeplerden kaynaklanıp kaynaklanmadığı, faaliyet iznini kaldırmayı gerektirecek derecede kusur bulunup bulunmadığı hususlarının da değerlendirilmesi suretiyle şirketlerin faaliyet izinlerinin iptal edilip edilmeyeceği kurulun takdirine göre belirlenecek.

Kurul tarafından, iradi tasfiye talebinde bulunan varlık yönetim şirketlerinin faaliyet izni iptal edilebilecek. Faaliyet izni iptaline ilişkin Kurul Kararları Resmi Gazetede yayımlanarak ilan edilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.