Bağ-Kur'lulara prim müjdesi!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) geçen torba yasa ile Bağ-Kur'luları ilgilendiren bir karara onay verildi. Bağkur'luların prim ödemelerini düzgün ödemeler halinde 5 puanlık indirim yapılması kararlaştırıldı.

Bağ-Kur'lulara prim müjdesi!
21 Ağustos 2016 Pazar 09:24

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen torba yasayla Bağ-Kur'luları da ilgilendirilen yeni bir karara imza atıldı. Bağ-Kur'lulardan ödemesini düzenl bir şekilde yapanlara 5 puan daha az prim ödemesi imkanı sağlanacak. Tabi bunun için prim borcunuzda olmaması gerekiyor. Bu indirim ile prim ödemelerinde aylık 82.35 lira azalma yaşanacak.

TBMM'den geçen torba yasadaki düzenlemeler:

5 puanlık prim ödemesi 

Köy ve mahalle muhtarları ile Bağ-Kur’luların malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primlerinden geri kalanları düzenli olarak ödeyen ve prim borçlarının bulunmayan Bağ-Kur'luların 5 puanlık prim ödemesi Hazine tarafından karşılanacak. Puan indirimi ile Bağ-Kur’luların aylık primi 568.21 liradan 485.86 liraya inecek.

2/B satışlarında 6 ay süre verilecek

2/B alanlarında bulunan taşınmazların satışına ilişkin olarak bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla, süresi içinde başvurmayanlara 6 ay, kendilerine yapılan tebligatta belirtilen bedeli süresi içerisinde ödemeyenlere 6 ay, taksitli satışlarda, sözleşmesinde belirtilen taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenlere 6 ay ödeme süresi verilecek.

Taşınmazlar kamulaştırılacak

İmar planlarında umumi hizmetlere ve resmi kurumlara ayrılmak suretiyle, mülkiyet hakkının özüne dokunacak şekilde tasarrufu hukuken kısıtlanan taşınmazlar hakkında, uygulama imar planlarının yürürlüğe girmesinden itibaren 5 yılda imar programları veya uygulamaları yapılacak. Bu taşınmazlar kamulaştırılacak veya mülkiyet hakkının kullanılmasına engel teşkil edecek kısıtlılığı ortadan kaldıracak şekilde imar planı değişikliği yapılacak, yaptırılacak.

10 bin 827 sağlık personeli istihdamı

Sağlıkta sözleşmeli personelden kadroya geçenler sebebiyle iptal edilmiş sayılan 10 bin 827 pozisyonun yeniden kullanımına olanak sağlandı. Böylece, Doğu ve Güneydoğu illeri başta olmak üzere eleman temininde güçlük çekilen yerlerde 11 bin yeni sağlık personeli daha istihdam edilebilecek.
 

Kaynak: Habertürk

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.