Bağ-Kur'lulara prim müjdesi! 1 Ekim'de başlıyor

Bağ-Kur'lu için prim indirimi uygulaması 1 Ekim'de başlıyor. Bu uygulamadan yararlanabilmek için baı sartların yerine getirilmesi gerekiyor. İşte o şartlar...

Bağ-Kur'lulara prim müjdesi! 1 Ekim'de başlıyor
19 Eylül 2016 Pazartesi 10:46

Milyonlarca Bağ-Kur'lu için prim indirimi uygulaması 1 Ekim'de başlayacak. Bağ- Kur'lulara 5 puanlık prim indirimi yapılacak. Bu da ayda  82 ile 535 lira arasındaki paradan daha azının cepten çıkmasını sağlayacak.

Kasım'da cebe yansıyacak

1 Ekim'den itibaren uygulanmaya başlanacak olan prim indiriminde Ekim ayının primleri Kasım ayında ödenecek. Yani cepten Kasım ayındaki prim ödemesiyle daha az ödeme yapılacak.

Uygulama için iki şart

Uygulamadan yararlanabilmek için  Bağ-Kur'lunun primlerini düzenli ödemesi ve borcunun olmaması şart. Eğer borcunuz varsa yapılandırmaya başvurarak borçtan kurtulup primden de yararlanabilirsiniz.

Resmi Gazete'de yayımlandı

Resmi Gazete'de yayınlanan Bağ-Kur priminin yer aldığı yasaya göre Bağ-Kur'luların malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primlerinin 5 puanlık kısmını Hazine karşılayacak. Sigortalıların bu imkandan yararlanabilmesi için; primlerin yasal süresi içinde ödenmesi, prim, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme cezası ve borcunun bulunmaması gerekecek. Ancak bu borçlarını taksitlendiren, yapılandıran sigortalılar, bu işlemleri sırasında getirilen imkandan yararlanabilecek.
 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.