50 bin lirası geri ödemesiz 150 bin liralık destek

Girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan ve projeleri onaylanan kursiyerlere, 50 bin lirası geri ödemesiz, 150 bin liralık destek sağlanacak.

50 bin lirası geri ödemesiz 150 bin liralık destek
03 Mart 2017 Cuma 16:29

Bursa Ticaret Borsası (BTB) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) iş birliğiyle düzenlenen girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan ve projeleri onaylanan kursiyerler, 50 bin lirası geri ödemesiz, 150 bin liralık destekten yararlanabilecek.

BTB'den yapılan açıklamaya göre, 27 Şubat-3 Mart 2017 tarihleri arasında BTB Konferans Salonu’nda verilen ve 30 kursiyerin katıldığı eğitimde, girişimcilik, girişimcinin özellikleri, iş fikri geliştirme süreci, pazar araştırması, pazarlama planı geliştirme ve iş planı hazırlama gibi konularda temel eğitimler verildi.

Eğitimlerin sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedefleniyor. 3 Mart’ta tamamlanacak ilk eğitimin ardından 20-23 Mart ve 17-20 Nisan 2017 tarihleri arasında da BTB Konferans Salonu’nda Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verilecek.

BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, girişimci adaylarının ilgisinden memnun olduklarını kaydetti. BTB olarak düzenledikleri Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleriyle istihdam seferberliğine katkı sağladıklarını dile getiren Matlı, “Kısa süre önce de BTB Hizmet Binası’na İŞKUR Hizmet Noktasının açılışını gerçekleştirmiştik. Ülkemiz, yeni girişimcilere ihtiyaç duyuyor. Biz de onları bilinçlendiriyor ve cesaretlendiriyoruz. 20 Nisan’da eğitimler tamamlandığında yaklaşık 180 girişimciyi iş dünyasına kazandırmış olacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

150 BİN TL’YE KADAR DESTEK

BTB ve KOSGEB tarafından birlikte düzenlenen eğitimleri başarıyla tamamlayan ve projeleri onaylanan girişimciler, 2 bin TL İşletme Kuruluş Desteği, 18 bin TL Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği ve 30 bin TL de İşletme Giderleri Desteği olmak üzere 50 bin TL’si geri ödemesiz, 100 bin TL`si geri ödemeli toplam 150 bin TL olan desteklerden yararlanabilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.