17 Mart 2017 Cuma Yarın Okullar Tatil mi? Kar Tatili Olan İllerin Listesi

Yarın hangi illerimizde okullar tatil olacak? Kar yağışı etkisini gösteriyor. Ankara, Sivas, Çorum, Eskişehir'de yarın kar tatili mi? Erzurum ve Gümüşhane'de Kar Yağışı ne kadar sürecek? Valilik ve İl MEM'lerde gelecek tatil açıklaması bekleniyor. Güncel son dakika açıklamalara kamusaati.com adresimizden ulaşabilirsiniz.

17 Mart 2017 Cuma Yarın Okullar Tatil mi? Kar Tatili Olan İllerin Listesi
16 Mart 2017 Perşembe 14:03

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 28 il için kar fırtınası uyarısı yaptı. 'Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır' tabiri gerçek oldu. Kar yağışı yurdu tekrar etkisi altına alacak. Peki 17 Mart Cuma günü hangi illerde okullar tatil edilecek? Milyonlarca öğrenci, okulların kar tatili olup olmayacağını merak ediyor. Ankara, Sivas, Yozgat, Çorum, Erzurum, Van, Bitlis gibi illerimizde okullar tatil olacak mı? İşte detaylar. 

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ tarafından yapılan son hava tahminleri şu şekilde;

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Isparta, Hatay, Çankırı ve Kırşehir çevreleri ile Antalya'nın batısının iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle hafif kuvvette olacak yağışların, Marmara, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Hakkari çevreleri ile Van'ın güney kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava Durumu

Dikkat Kar Yağışı Geliyor

Cuma gününü kar yağışının etkili olacağı iller Kastamonu, Karabük, Bolu, Ankara, Kütahya, Eskişehir, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Konya, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Sivas, Kayseri, Amasya, Çorum, Kırıkkale, Yozgat, Gümüşhane, Bayburt, Muş, Van, Erzurum, Hakkari ve Bitlis. Geçen hafta sıcaklıklarda artış yaşanmasına rağmen bu hafta İç Anadolu'nun kar altında kalması bekleniyor. 

17 Mart Cuma Kar Tatili Listesi

MGM'den yapılan yoğun kar yağışı uyarısı sonrasında, öğrenciler bulundukların illerin Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden yapılacak kar tatili açıklamasını bekliyor. Şuan için herhangi bir ilimizden kar tatili açıklaması yapılmadı. En güncel haberleri sayfamızı beğenerek takip edebilirsiniz. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Melis - 7 yıl önce
Bir kar nedeni aciklayinki bizde ona göre hazırlık yapalım yani
Avatar
Gizli - 7 yıl önce
Hayır anlamıyorum ki kar yüzünden ulaşımda aksama oluyor Ankara'da daha salı günü okula 2 saat geç kaldık