Vizesiz seyahat için tarih açıklandı!

Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki Vizesiz seyahat için Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, vizesiz seyahat tarihi ile ilgili açıklamada bulundu.

Vizesiz seyahat için tarih açıklandı!
22 Ağustos 2016 Pazartesi 12:23

Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki Vizesiz seyahat için Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker tarafından önemli açıklama geldi. Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker, Türkiye'nin istenilen şartları yerine getirmesi takdirde vizesiz seyahatin 1 Ekim'de başlayabileceğini açıkladı.

"Sığınmacıların kontrolüyle ilgili anlaşmaya doğrudan bağlı olan vize serbestisi, terörle mücadele yasası dahil, tüm koşullar yerine getirildiği takdirde yürürlüğe konabilir" diye konuşan Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker, vizesiz seyahatteki 72 kriterden 5'i kaldığını ve bu geriye kalan şartların sağlanması gerektiğini dile gerektiğini belirtti. Bu 5 kriterin içerisinde terör tanımının değiştirilmeside yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu tanımın değiştirilmeyeceğini şu sözlerle söylemişti:

"Teröristlere çadır kurdurtacaksın ve onlara orada imkan sağlayacaksın ve bunu demokrasi adına yaptığını söyleyeceksin. Bize de 'Vize kaldıracağım bunun şartı, şunu değiştirmen...' Kusura bakma, hadi bakalım biz yolumuza gidiyoruz, sen de yoluna git. Kiminle anlaşabiliyorsan onlarla da anlaş." 

Kaynak: Ajanshaber


Etiketler; #vizesiz seyahat
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
AB bir günde sözündedur. Bizi şaşırt. Bu kadar iki yüzlülük olmaz.