Ülke karıştı: Güney’in Kuzey’e saldırı planları!

Seul Yönetimi'nin, nükleer saldırı belirtileri göstermesi halinde Kuzey'in başkenti Pyongyang'ı yerle bir etme planları yaptığını belirtildi.

Ülke karıştı: Güney’in Kuzey’e saldırı planları!
11 Eylül 2016 Pazar 14:08


Güney Kore resmi haber ajansı Yonhap' tan aktarılan habere göre;
Güney Koreli bir askeri kaynak, Yonhap’a yaptığı açıklamada, “Pyongyang’ın her tarafının balistik füzeler ve yüksek infilaklı patlayıcılarla yerle bir edileceğini” söyledi.Güney’in bu hamlesi, Kuzey’in Cuma günü beşinci başarılı nükleer denemesini gerçekleştirmesinin ardından geldi.

Bu gelişme karşısında başta bölge ülkeleri olmak üzere dünyadan Pyongyang Yönetimi’ne tepki yağdı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) acil kodlu bir toplantı düzenleyerek, Kuzey Kore’ye yeni yaptırımlar uygulama kararı aldı.

Söz konusu askeri kaynak, bilhassa Kuzey Kore liderliğinin gizlendiği düşünülen Pyongyang semtlerinin saldırılara hedef olacağını söyledi. Güneyli kaynak, “şehrin yanıp kül olacağını ve haritadan silineceğini” de sözlerine ekledi.

 Güney’in Kuzey’in sıklıkla kullandığı aynı kan donduran retoriğe başvurduğunu söyleniliyor. Haberde Güney’de hükümetin Kuzey’le ilgili politikalarına yönelik eleştirinin dozunun yükseldiğini; “çünkü insanların Seul Yönetimi tarafından izlenen siyasetin, Kim Jong-un’u nükleer heveslerinden vazgeçirmeye yetmediğini düşündüğünü” aktardı.Güney’in Kuzey’e yönelik saldırı planlarının, Cuma günkü nükleer denemeyi takiben Parlamento’ya bildirildiği öğrenildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.