Suriye'den küstah Türk askeri açıklaması

Türk askerinin Suriye'de bulunmasını Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad 'saldırganlık' olarak niteledi. Ayrıca Mikdad, bunun hiçbir bahane ile haklı çıkarılamayacağını belirtti.

Suriye'den küstah Türk askeri açıklaması
15 Ocak 2018 Pazartesi 16:09

Suriye'nin Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Türk askerinin Suriye topraklarında bulunmasını küstah sözlerle eleştirdi. Türk askerlerinin Suriye'den çekilmesi gerektiğine vurgu yapan Mikdad, Suriye'deki varlığını 'saldırganlık' olarak niteledi. 

Mikdad "Bu hiçbir bahane veya açıklama ile haklı çıkarılamaz. Türkiye hükümetinin güçlerini topraklarımızdan çekmesini ve içişlerimize karışmamasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD'nin Suriye'de üslerinin olmasına da değinen Mikdad "Hiçbir ülkenin Suriye hükümetinin onayı olmadan topraklarımızda askeri üs bulundurması kabul edilemez. Bu saldırganlık ve işgaldir. İlerideki adımlarımızda bu belirlemelerden yola çıkarak hareket edeceğiz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.