Son Dakika Irak'tan ABD'ye vize yasağı misillemesi

ABD Başkanı Donald Trump'ın yedi müslüman ülkeye vize ve iltica yasağı koymasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Irak Meclisi, Trump'ın kararı sonrasında ABD'ye vize yasağı misillemesi yapılmasını istedi.

Son Dakika Irak'tan ABD'ye vize yasağı misillemesi
30 Ocak 2017 Pazartesi 14:55

ABD Başkanı Donald Trump'ın, yedi müslüman ülkeye geçici vize ve iltica yasağını getirmesi büyük tepkilere neden oluyor.  ABD başta olmak üzere bir çok ülkede tepkilere neden olan karara Irak'tan da misilleme geldi. 

Reuters'e açıklama yapan bir yetkili Irak Meclisi'nde yapılan oylama sonucu, hükümetten ABD'ye 'vize yasağı' nedeniyle misilleme yapılması istenmesi kararının alındığını söyledi.

Trump geri adım atmıyor

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal meday hesabı Twitter mesajında "Ülkemizin güçlü sınırlara ve en üst düzey sınır denetimine ihtiyacı var. Hemen. Avrupa'da ve dünyada neler olduğuna bakın, ne korkunç bir kargaşa!" şeklinde mesaj ile, kararını savundu. 

Tepkiler Çığ gibi büyüyor

Donald Trump'ın bu kararına tepkiler hem Dünya'da hem de ABD'de çığ gibi büyüyor. Trump'ın başkan seçildiği Cumhuriyetçi Parti'den de Başkan Trump'a tepki büyük tepki var. Senatörler John McCain ve Lindsey Graham, ortak açıklamayla kararın terör örgütlerinin eleman bulmasını kolaylaştıracağını savundu. McCain ve Graham'a göre, Irak gibi ülkelerde terör örgütleri Trump'ın kararı üzerinden propaganda yapacak. Açıklamada, söz konusu kararnamenin terörle mücadeleye darbe vuracağı da belirtildi.
 



  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.