Rusya'da St. Petersburg'da iki ayrı metro istasyonunda patlama

Rusya'nın St. Petersburg şehrinde metroda patlama meydana geldi. Patlamada çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtiliyor.

Rusya'da St. Petersburg'da iki ayrı metro istasyonunda patlama
03 Nisan 2017 Pazartesi 16:35

Rusya'nın St. Petersburg şehrinde metroda patlama meydana geldi. Rus haber ajansı TASS, St. Petersburg metrosundaki patlamada şu ana kadar 10 kişinin öldüğünü duyurdu. 50 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.  Haberlerde olayda parça tesirli bir patlayıcı kullanıldığı, en az 200 ile 300 gram dinamit kullanıldığı ifade ediliyor. 

Rus Ria-Novosti ajansının haberine göre, St. Petersburg metrosun Teknoloji Enstitüsü istasyonunda da patlama meydana geldi. Metrodaki ilk patlama "Sennaya Ploşad" istasyonunda yaşanmıştı.

Patlamanın ardından Rusya'da alarm verildi. İkinci bir saldırı olma ihtimaline karşın, bütün istasyonlar kapatıldı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, St. Petersburg metrosundaki patlamalarla ilgili Putin, "Patlamanın nedenlerinden bahsetmek için erken. Terörizm dahil her ihtimali değerlendiriyoruz." açıklamasını yaptı. Putin de bir toplantı için St.Petersburg'da bulunuyordu. Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanından rapor alan Putin, patlamalarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.