Irak'ta şok! Öğrencilere ateş açıldı

Kadisiyye Üniversitesi'nde İran karşıtı slogan atarak yürüyen bir gruba Asaib Ehlilhak örgütüne mensup milislerin ateş açması sonucu kurşunların hedefi olan bazı öğrenciler yaralandı

Irak'ta şok! Öğrencilere ateş açıldı
10 Nisan 2017 Pazartesi 19:32

Irak'ın Kadisiyye vilayetinde bulunan üniversitede İran gerginliği yaşandı.İran karşıtı gösteri yapan öğrenciler silahla vurularak ciddi bir şekilde yaralandı. 
 
Kadisiyye Üniversitesi yetkililerinden öğrenilen bilgiye göre, üniversitede düzenlenen panele İran'ın desteklediği Şii milis gücü Asaib Ehlilhak örgütü lideri Kays Hazeli katıldı.
 
Panel sırasında İran karştı bir grup öğrenci, Hazeli ve İran'ın Irak'taki nüfuzunu protesto ederek "İran dışarı" şeklinde slogan attı. Bunun üzerine Hazeli'ne mensup  milisler, protestocu gruba müdahalede ederek silahla saldırıda bulundu.
 
Kurşunlara hedef olan bazı öğrencilerin açılan ateş sonucu yaralandığı bilgisi verildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.