TEOG 1. Dönem hatalı soru var mı, İptal soru olacak mı?

23-24 Kasım 2016 tarihlerinde yapılacak TEOG 1. Dönem sonuçları açıklandı. Milyonlarca öğrenci, TEOG sonuçları sonrasında iptal soru var mı merak ediyor. Peki TEOG'da hatalı ve iptal soru bulunuyor mu? Teog 1. Dönem oturumları ile ilgili detaylar haberimizde.

TEOG 1. Dönem hatalı soru var mı, İptal soru olacak mı?
03 Ocak 2017 Salı 14:25

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı sonuçları açıklandı. Yüzbinlerce öğrencinin daha iyi bir lise eğitimi için girdiği TEOG 1. Dönem sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğrenciler iptal soru olacak mı merak ediyor.  Daha iyi bir lise eğitimi için girilen TEOG sınavında hatalı soru ve iptal olabilecek sorular merak ediliyor. Geçtiğimiz yıl yapılan TEOG 2. Dönem sınavında sorulan bazı sorular büyük tartışma yaratmıştı. Özellikle Selanik sorusu büyük tartışmalara yol açmıştı. Sonuçların açıklanması sonrasında iptal soru oldu mu? 

TEOG'da hatalı soru var mı?

23-24 Kasım 2016 tarihinde yapılan TEOG 1. Dönem ilk oturumları sonrası öğrenciler hatalı soru var mı? merak ediyor. Sınav ile ilgili yorumlara bakıldığında henüz hatalı bir soru tartışması yaşanmadı. Sınava giren siz değerli öğrencilerimiz, sayfamızın sonunda bulunan "Yorum" kısmına görüşlerini yazabilirler. 

Seçici sorular vardı

Çevre Koleji Fen Bilimleri dersi bölüm başkanları A Kitapçığı'ndaki 1. soruda verilen önermede 'fosfat' yerine 'fosfor' ifadesinin kullanılmasının sorudaki bilgiyi tartışmaya açabileceğini kaydettiler. Aynı soruya dikkat çeken Oğuzkaan Koleji Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, sorunun iptal edilmesinin söz konusu olabileceğini belirtti.

Yılmaz, "Nükleotidin tanımı yetersiz ve eksik kalmış. Nükleotidin yapısı açıklanırken "bir fosfor"dan oluştuğu söylenmiş. Yanlış bir ifade. Bir Nükleotidin yapısında "bir fosfat, bir şeker, bir organik baz" bulunur. Soru eksik ve yetersiz olmasına rağmen öğrencilerin farklı bir cevap verme ihtimali bulunmadığından genelde doğru cevap verilmiştir. MEB'in kazanımları dikkate alındığında soru eksik ve hatalıdır. Sorunun iptal edilmesi söz konusu olabilir" dedi.

Çeldiricileri çok yüksek

Hatice Yılmaz, Fen Bilimleri'nde ayrıca A kitapçığı 5. ve 14. soruların çeldiricileri güçlü, 16. ve 20. soruların hem bilgi hem de anlam ve yorum gerektirdiğinden öğrencileri zorlayabilecek nitelikte olduğunu söyledi.

Nesibe Aydın Okulları bölüm başkanları da A Kitapçığı 5. soruda "sperm ana hücresini, sperm hücresi" olarak düşünen öğrencilerin soruyu hatalı cevaplandırabileceğine dikkat çekti.

Sevinç Eğitim Kurumları ile Doğa Okulları eğitim uzmanları da T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavında A kitapçığındaki 12, 14, 17 ve 19. soruların dikkat gerektiren, ayırt edici nitelikte sorular olduğunu dile getirdi.

Bahçeşehir Okulları Sosyal Bilgiler Bölüm Başkanı Ferda Gençel Milli Mücadele Dönemi ile ilgili çıkarılabilecek en kapsamlı sonuç sorusunda, "pek çok sorunla karşılaşılmıştır" seçeneğinin öğrenciler için çeldirici olduğunu, bu soruda durum tespiti değil sonuç arayanların doğru cevaba ulaşabildiğini belirtti.

Bilfen Ortaokulu, Çevre Koleji, Nesibe Aydın Okulları, Bahçeşehir Okulları, Özel Arı Okulları, Fen Bilimleri Eğitim Kurumları, SEV Ortaokulları, Doğa Okulları, Oğuzkaan Koleji, Sevinç Eğitim Kurumları ve Uğur Okulları bölüm başkanlarının sınavla ilgili diğer değerlendirmeleri ise şu şekilde;

''Fen'de çalışan kazandı''

''Fen Bilimleri'de sorular müfredata uygun, net ve anlaşılırdı. "Canlılarda Üreme, Büyüme ve Gelişme" ile "Kuvvet ve Hareket" ünitelerinden 10'ar soru vardı. Sınavda basit makineler ünitesinden kaldıraç sorularına ağırlık verilmiş. Sorular orta güçlükte olup düzenli çalışan, ders kitabını takip eden öğrencilerin rahatlıkla çözebileceği nitelikteydi. Soru ve seçeneklerde yer alan şekiller anlaşılır düzeydeydi. Düzenli çalışan öğrencinin başarılı olabileceği bir sınavdı.''

''Kavramlar öne çıktı

''T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavında sorular kazanımlara ve konulara uygundu. "Bir Kahraman Doğuyor" ünitesinden 6, "Milli Uyanış: Yurdumuzun İşgaline Tepkiler" ünitesinden 12, "Ya İstiklal Ya Ölüm!" ünitesinden de 2 soru geldi. Sınav, kazanımları ve konuları kavrama ve analiz düzeyinde çok iyi sorgulayan sorulardan oluşmakta. Önceki yıllardaki yoğun çelişkili sorular bu yılki sınavda yer almadı. Genel olarak orta seviyede, çok fazla kavram ve kelime bilgisi içeren, hem bilgi hem de yorumlama gerektiren bir sınavdı. Bağımsızlık ve ülke bütünlüğü gibi kavramların sorgulatıldığı sınavda, "Bağımsızlık, topyekün, egemen devlet, diplomatik, siyasi yalnızlık, bölgesellik, hukukun üstünlüğü, toplumsal eşitlik" gibi kavram bilgisine sahip öğrenciler başarılı olacak.''

''İngilizce, orta zorlukta''

''Yabancı Dil'de İngilizce testinde sorular müfredata uygundu. Orta zorlukta olan sorular, öğrencilerin sorumlu olduğu üç üniteden geldi. Sorular kazanımlara göre eşit dağıtılmış ancak yapıları itibariyle dikkat gerektiriyor. Okuduğunu anlama, diyalog, dilbilgisi, Wh-questions (soru kelimeleri) ağırlıklıydı. Öğrencilerin bu sorulara cevap verebilmeleri için soru kelimelerini çok iyi bilmeleri gerekiyordu. A Kitapçığı'ndaki 18, 19 ve 20. soruların öğrencilerin okuduğunu anlama ve olayları sıralayabilmesini gerektirdiğinden zorluk derecesi diğerlerine göre daha yüksek.''

TEOG'daki 'Unutmak' sorusuna MEB'den açıklama yapımıştı. 

Haberi görebilmek için TIKLAYINIZ

TEOG sonuçları açıklandı. MEB TEOG 1. Dönem sınavlarında herhangi bir soru iptali yapmadı.

TEOG sınavları ile ilgili en Güncel Bilgilerden haberdar olmak için Sınav Dünyası sayfamızı beğenebilirsiniz. Sınav Dünyası Facebook sayfamızı beğenmek içimn TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bora durmaz - 7 yıl önce
TÜRKÇE DE UNUTMAK LI SORU D OLMASI GEREKİYOR SEN ORDA KİTAP OKUMA YETİNİ KAYBETMİYORSUN SADECE KİTAP OKUMA EYLEMİ YAPACAĞINI HATIRLAMIYORSUN ..SORU HATALI.. MATEMATİKTE HATALI SORU YOKTU 9 Dan 3 ü çıkarınca 6 , 4 ü çıkarınca 5 kalıyor 6 nın değeri kök 36 5 in değeri kök 25 seçtiğimiz sayı kök 27 . 36 ile 25 arasında olduğu için b seçeneğindeki cevap doğru.
Misafir Avatar
BEYZA - 7 yıl önce @Bora durmaz
KESİNLİKLE HAKLISIN BENCE O SORUDA HATA VAR AMA MATEMATİK MÜFREDAT DIŞIYDI BENCE .
Misafir Avatar
dilvin kaya - 7 yıl önce @Bora durmaz
matematik sayı doğrusu iptal edilmeli
Misafir Avatar
sıla çağlar - 7 yıl önce @Bora durmaz
ben de aynı şekilde düşündüm türçedeki o sorunun 2.cümlesinden 2 farklı yorum çıkarılabilir bu yüzden sorunun net olmadığını düşünüyorum.sınav anında, kitap okuma görevini yapmadığını dolayısıyla hatırlamadığını düşündüm.
Misafir Avatar
Teogzade - 7 yıl önce @Bora durmaz
Ben açıklık getireyim matematik sorusuna, evet ben de çok zorlandim ama cevabi çıkıyor. Kök 27 nin yaklaşık değerini bulursak 5,....hatta daha da ayrıntıya kacarsaniz 5,2/11 çıkıyo. O da 5,1 ediyor. Ama gene de olur da virgulden sonrasini bulamazsak 5,.... üzerinden hesaplayali. Eğer dokuzdan "5,..." yani tam tarafi 5, virgulden sonrasinda ne oldugunu bilmediğimiz bir sayiyi cikardigimizda kesinlikle tamin 3 çıkacağını biliriz. Virgulden sonrası ne olursa olsun gene de 3-4 arasında bulunur. Evet haklısınız soru zordu ama soruyu yapmak için karakoklerde çıkarma değil, yaklaşık değer bulma ve ondalik sayılarda çıkarma işlemi bilmeniz yeterliydi. Müfredat dışı değildi :) ( yazım ve imla hataları olabilir telefondan yazdım kusuruma bakmayin )
Misafir Avatar
gvbf - 7 yıl önce @Bora durmaz
matematikteki sayı doğrusu sorusu 2.teog konusu içeriyor bu yüzden hatalı deniyor
Misafir Avatar
ekin - 7 yıl önce @Bora durmaz
bence de kesinlikle D olmalı Türkçe öğretmeninin bile sorun yok demesi beni şaşırttı doğrusu
Misafir Avatar
hüseyin hüseyin - 7 yıl önce @Bora durmaz
Boracığım o sorunun tartışılacak bir kusuru bile yok.Ben Türkçe öğretmeniyim.Cevap gayet açık A.
Misafir Avatar
İSA - 7 yıl önce @Bora durmaz
YANITIN 3-4 OLDUĞUNU BİLDİĞİN İÇİN 3-4Ü ÇIKARIYORSUN. HADİ İŞLEMLE BUL 3-4 Ü (MÜFREDATI DA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURARAK)
Misafir Avatar
çağla - 7 yıl önce @Bora durmaz
kesinlikle D olmalı.
Misafir Avatar
teog - 7 yıl önce @Bora durmaz
türkçe sorusuna katılmıyorum orda okuma yetini unutmuyorsun bir şeyi yapmamaya başlıyorsun bu yüzden a olması gerek
Misafir Avatar
Fatma - 7 yıl önce @Bora durmaz
Cok haklisin kesinlikle hata var o soruda
Misafir Avatar
Teog mağduru - 7 yıl önce @Bora durmaz
O türkçe sorusu konusunda çok haklısın.
Misafir Avatar
ismail - 7 yıl önce @Bora durmaz
D olmalı
Misafir Avatar
Furkan Özdemir - 7 yıl önce @Bora durmaz
Haklısın katılıyorum bende matematiktekini doğru yapıp türkçeyi yanlış yaptım o hatırlamak sorusunu :D
Misafir Avatar
Teogzade - 7 yıl önce @Bora durmaz
İçimdekilerin hepsini söylemişsin sonuna kadar haklısın.
Misafir Avatar
Şevval - 7 yıl önce @Bora durmaz
aynen öyle D olması lazım ya iptal edilmeliii
Misafir Avatar
teog mağduru - 7 yıl önce @Bora durmaz
aynen öyle kardeşim bu sene meb en kaığını sordu türkçe hariç toplam 3 yanlışım var ve o soru mutlaka iptal olmalı :(
Misafir Avatar
hatice - 7 yıl önce @Bora durmaz
ÇOK DOĞRU SÖYLÜYORSUN BEN DE AYNI ŞEKİLDE DÜŞÜNÜYORUM SORU İPTAL EDİLMELİ ZATEN CEVAP GÜNCELLENDİ YAZIYORDU CEVAP DEĞİŞİYORSA SORU HATALIDIR KALDIRILMASI KESİN GEREKİYOR.
Avatar
Ahmet - 7 yıl önce
Türkçe'de olan biyografi ve anı sorusu hatalıydı. Sebebini sorarsanız verilen örnekte hem bir anı hem de kısada olsa biyografi verilmiş. Sorunun iptal edilmesi gerekiyor, bana katılıyorsanız lütfen beğen tuşuna basın.
Misafir Avatar
zeynep - 7 yıl önce @Ahmet
ben biyografide olsa anıda olsa hatalı oluyo ben iki şıkkın ortası olan otobiyografi yaptım ama karıştırdım bian orda
Misafir Avatar
TEOG - 7 yıl önce @Ahmet
ben de katılıyorum. paragraf iki türü de içermekteydi.
Misafir Avatar
TEOG MAĞDURU - 7 yıl önce @Ahmet
o soru iptal edilmeli edebiyat öğretmenleri bile o soruya hatalı diyor itiraz edelim belki iptal olur. (cevaplar açıklandıktan sonra bir soruya iptal etmek için beş gün varmış )
Misafir Avatar
teogg - 7 yıl önce @Ahmet
O soruya itiraz edin iki şık da oluyordu. sorular açıklandıktan sonra itiraz etmek için beş gün var
Misafir Avatar
fatma - 7 yıl önce @Ahmet
bu sorunun cevabını edebiyat öğretmenleri de yanlış diyor.iki şıkta doğru olabilir miş itiraz edelim
Misafir Avatar
BETÜL ZEHRA - 7 yıl önce @Ahmet
ÇOK HAKLISIN BENDE AYNI GÖRÜŞTEYİM AYNI ZAMANDA METNİN DİL VE ANLATIM YÖNÜ ANIYA ÇOK DAHA YAKIN
Misafir Avatar
jungkookie - 7 yıl önce @Ahmet
anıda tek bir olay anlatılır ama verilen paragrafta verilen olaylar alakasız ve farklı bu yüzden tek kisiye ait olduğu için biyografi
Misafir Avatar
akif - 7 yıl önce @Ahmet
aynen ikiside vardı
Misafir Avatar
TEOG SORU İTİRAZ - 7 yıl önce @Ahmet
Evet o soru hatalı hem anı illa kendisi yazması gerekiyor diye söyleyenler MEB in kds sınavına bakabilir Halide Edip Adıvar ile ilgili olan ben biyografi yapmıştım ama cevap anıymış açıklama olarak BİR GÖZLEMCİ DE BAŞKASININ HAYATINI YAZABİLİR dendi onaylanmış bilgi
Misafir Avatar
Deniz - 7 yıl önce @Ahmet
Ewqw - Hayır, sadece kendi anın değil başka kişilerin anısını da yazıya aktarabilirsin. Bu yine anı sayılır, o soru kesinlikle iptal edilmeli. Çünkü paragraf hem biyografiyi hem de anıyı içeriyor. Şıklarada anı olmasaydı cevap biyografi çıkardı ama şıklara anıyı da koymuşlar.
Misafir Avatar
ensar yalçın - 7 yıl önce @Ahmet
aynen biyografiyle başlamış anıyla bitirmiş ben ilk biyografi yaptım son cümleleri görünce değiştirdim anı yaptım ve matematikde 2 soru karekökte toplama çıkarmaydı normalde çıkmaması gerekiyordu oyüzden bunları yanlış yaptım iptal edilmesi gerekiyor
Misafir Avatar
ewqw - 7 yıl önce @Ahmet
hayır anı demek kendi bi anını yazmak orda öyle bir şey yoktu
Misafir Avatar
ada gerek yok - 7 yıl önce @Ahmet
evet paragrafın birazi başka birazı başka
Misafir Avatar
turkceogretmeni34 - 7 yıl önce @Ahmet
Ahmet Bey'in cevabı doğrudur. Ben İstanbul'da bir özel eğitim kurumda Türkçe öğretmeniyim :)
Misafir Avatar
d - 7 yıl önce @Ahmet
alakası yok
Avatar
melisa - 7 yıl önce
matematikte sayı doğrusu ile ilgili bir soru vardı 9 dan kök 27 çıkmaz 27 3kök 3tür 9 dan 3kök 3 de çıkmaz yapan varsa yazsın benim matematiğim iyi ama böyle bir soru görmedim
Misafir Avatar
asdfghjklşi - 7 yıl önce @melisa
o soruda çıkartam ile ilgili hiç birşey ytok löklü sayılar hangi iki tam sayı arasdındadır bunu ssormuşlar ve müfredattada var cevap 3-4 kök 27 5 ila 6 arasındadır 9-5=4 9-6=3
Misafir Avatar
Aybüke - 7 yıl önce @melisa
bence de iptal olmalı
Misafir Avatar
dilara - 7 yıl önce @melisa
o soru öyle yapılmıyo zaten kök 27 nin yaklaşık değerini buluyosun 5 tam bişi küsür çıkıyo bunu da 9 dan çıkarırsan 3 ve 4 arası kalıyo
Misafir Avatar
jungkookie - 7 yıl önce @melisa
Bu sene işlediğimiz matematik konularından biri de yaklaşık değer bu yüzden müfredata uygun bir soruydu bence
Misafir Avatar
TEOG cuu - 7 yıl önce @melisa
kök 27 nin değeri 5,4 oluyor 9 dan da 5,4 ü çıkarıyorsun kalan sonuç 3,6 olur o da 3 ve 4 arasında
Misafir Avatar
Hıl - 7 yıl önce @melisa
Matematikteki sayı doğrusu kesinlikle doğru çünkü k l arası kök 27 yani 5 ten büyük (kök 25) bir şey çıkaracağız 9 dan o da 3 ve 4 arası yapıyor
Misafir Avatar
efe - 7 yıl önce @melisa
arkadaşlar o soruda bakın k ve l arasındaki uzaklık kök 27 birim demiş o zaman 9 u kök içine alırız kök 81 kök81 den kök 27 yi çıkınca k nın alabileceği aralığı buluruz o da kök 54 tür ve kök 54 sağlayan hiç bir aralık yoktur.
Misafir Avatar
efe - 7 yıl önce @melisa
ben adana çeaş da okuyorum soruya baktım ve o soruda şimdi 9 un karesi 81 dir
yani orası kök 81 yapar ve kök 27 yi çıkarım k yı buluruz k da kök 54 yapar cevaplarda en fazla 5 ve 6 arası denmiş ama 6 nın karekök değeri 36 dır yani o cevabı kapsayan bir şık yoktur . O soru kesinlikle yanlıştır.
Misafir Avatar
gönüllll - 7 yıl önce @melisa
ben o soruyu yapamadım 4 ile 5 arasında dedim (salladım)
Misafir Avatar
rmk - 7 yıl önce @melisa
ama kök 27 sayısı 6 ve 7 arasındadır. 9 dan 6 ve 7 yi çıkarırsanız 3 ve 4 bulursunuz
bu yüzden o soru doğrudur.
Misafir Avatar
güler - 7 yıl önce @melisa
benm matematiğim ful arkadaşlar
Misafir Avatar
Çağatay - 7 yıl önce @melisa
Onu söyle yapacaktın:3 ve 9 arasında 6 fark var,yani kök36. 4 ve 9 arasında ise 5 fark var, yani kök25 kök27 ise bu 2 sayı arasında yani 3 ve 4
Misafir Avatar
Kaan - 7 yıl önce @melisa
Orada 9 dan kök 27 çıkarmayacaksın kök 27 , 5 le 6 arasında diye düşünüp ilk önce 5 çıkaracaksın (4 bulursun) sonra 6 çıkaracaksın (3 bulursun). Bu da demek ki diğer nokta 3 ile 4 arasında
Misafir Avatar
firdevs - 7 yıl önce @melisa
o soru b olucak ben sınav çıkışı hocaya sordum ende b yaptım dediki en zor soru o soruydu dedi
Misafir Avatar
hilal - 7 yıl önce @melisa
d seçeneği olacak o soru zordu bence ama düşününce yapılmayacak bir şey değil ben çıkışta hocaya soruyu anlattım d seçeneği dedi ama bilemiyorum
Misafir Avatar
zeyep sude - 7 yıl önce @melisa
kök 27 5 ve6 arasındadır o zaman 9-5=4 ve 9-6=3 yan, cevap 3 ve 4 arasındadır olacak
Misafir Avatar
yusuf - 7 yıl önce @melisa
ahmet yaklaşık değeri biz nereden bilecez çok kazık soruydu bence iptal olmalı
Misafir Avatar
alperen - 7 yıl önce @melisa
ben tamlarını düşündüm 9-3kök3 sadece tamları çıkartın ve kök3 ü de tam bilemeyiz ama küçük bir sayı olduğu kesin bu yüzden 6 dan o sayıyı çıkarırsak sayı 5 ile 6 arasında kalır
Misafir Avatar
ahmet - 7 yıl önce @melisa
3 ve 4 arası çünkü kök 27 5,2 oluyo 9'dan 5,2 çıkar cevap 3,8 oluyo yani 3 ve 4 arası
Avatar
Selin - 7 yıl önce
Türkçede hatırlamak sorusu hatalı bence çünkü algılamadan algılamaya değişebilecek bir soruydu
Misafir Avatar
BETÜL - 7 yıl önce @Selin
SANA YÜZDE YÜZ KATILIYORUM O SORU HATALIII FARKLI BAKIŞ AÇISINDA FARKLI CEVAP OLUYOR
Misafir Avatar
uzman - 7 yıl önce @Selin
üniversite sınavında hiç yanlışı olmayan biri olarak söylüyorum ki soru hatalı. cevap sizin yaş grubunuzda kitap okumak ve özetini çıkarmak gibi bir ödev konusu da olabildiğinden sınava hazırlanan bir öğrenci için vakit bulamamak olduğundan fazla sınav stresiyle ödevini yapmayı unutmak olarak algılanmalı. Yani soruyu hazırlayan büyük olduğu için a diyor ve yanılıyor.
Avatar
Hayalet - 7 yıl önce
Dinde Merve babaannesine sorduğu soru iptal olmalı
Misafir Avatar
Teog Saçma soruları - 7 yıl önce @Hayalet
Bence Minik kız sorusuda iptal olmalı çünkü Paylaşma Duygusu her insanın doğasında yok paragrafa görede yapın demediğine göre b şıkkının doğru olması için minik kızın paylaşma duygusu olmalıydı
Misafir Avatar
hüso - 7 yıl önce @Hayalet
GErçekten bu kadar çelişkili bi soru olamaz direk iptal olur inşaAllah 119 net bekliom tek o yanlış galiba :(
Misafir Avatar
Zeynep - 7 yıl önce @Hayalet
bence dindeki belirleyici soru olmalı o mervenin babaannesi bnce doğru o soru
Misafir Avatar
SANEM - 7 yıl önce @Hayalet
kesinlikle
Misafir Avatar
teog - 7 yıl önce @Hayalet
kesinikle iptal olmalı
Misafir Avatar
sena - 7 yıl önce @Hayalet
çok doğru söylüyorsun arkadaşım
Avatar
gurur - 7 yıl önce
Tabiki matematik sayı doğrusu iptal edilmeli
Avatar
T E O G - 7 yıl önce
Matematikte kaZanım dışı soru vardı
Misafir Avatar
mlis - 7 yıl önce @T E O G
inşAllah iptal olur
Misafir Avatar
mlis - 7 yıl önce @T E O G
aynen yaa
Misafir Avatar
TEOG MAĞDURU - 7 yıl önce @T E O G
matematikte yanlışım çıktı ama hiçbir soruda hata yoktu ya da müfredat dışı değildi sayı doğrulu soru müfredatta vardı (yaklaşık değer hesaplama)
Misafir Avatar
Deniz - 7 yıl önce @T E O G
Hayır müfredat dışı değil, çünkü çıkarma yapmıyorsun. En azından birim birim ilerlenerek bile yapılabilir bir soruydu.
Misafir Avatar
mAĞDUR Öğrenci - 7 yıl önce @T E O G
o kök 9 27 li soru çok berbattı bence iptal edilmesi gerekn tek soru oydu
Avatar
Nida - 7 yıl önce
Din de o bahceli iptal olmali cok celiskiliydi ve turkce de de unutmakli soru a ve d olabiliyor sacmaa -.-