Türkiye'ye gururlandıran ödül!

Türk–İslam Dünyasının en prestijli kurumlarından olan Borçalı İçtimai Cemiyeti’nin 2016 Türklük’e Hizmet Ödülü'nü, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Azerbaycan dışında alan ilk isim olacak.

Türkiye'ye gururlandıran ödül!
24 Aralık 2016 Cumartesi 16:40

Türk – İslam Dünyasının en prestijli kurumlarından olan Borçalı İçtimai Cemiyeti’nin 2016 yılı ödülü ilk kez Azerbaycan dışına çıkıyor. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Türklük’e Hizmet Ödülü'nü Azerbaycan dışında alan ilk isim olacak.   

Türklerin tarih boyu yerleşim birimlerinin en eskileri arasında gösterilen Azerbaycan’ın Borçalı bölgesi ile aynı adı taşıyan Borçalı İçtimai Cemiyeti tarafından verilen 'Türklük’e Hizmet Ödülleri' bu yıl ilk kez yurt dışına çıkıyor. 

2015-2016 yıllarını kapsayan ve Türk İslam dünyasına katkı sunan diplomat ve bürokratlar arasında yapılan değerlendirmeler sonucunda ödül ilk defa Azerbaycan dışında yaşayan bir isme takdim edilecek.

63. Hükümet’te Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yapan, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu, 25 Aralık Pazar günü (yarın) Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de düzenlenecek takdim töreninde ödül alacak. 

Programda kapsamlı bir konuşma yapması planlanan Topçu’nun, burada Batı’nın yıkıcı medeniyet anlayışına karşı Türk–İslam coğrafyasının duruşuna dair açıklamalarda bulunması bekleniyor. 

Etkinlikte, ayrıca Azerbaycan’ın kurucusu Mehmet Emin Resulzade’nin torunu Reis Resulzade ile Azerbaycan milli sanatçısı Alim Qasımov da Türklük’e Hizmet Ödülü'nü alacak Azeri isimler olacak. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gözüm - 7 yıl önce
İnşAllah tüm islam toplumu bir araya gelir ve kendi birliklerimizi oluştururuz. Bu konuda emek harcayan her kesten Allah razı olsun.