Taksim Meydan'ına darbede şehit olanların isimleri yazıldı

15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminde Türk Halkının verdiği mücadelede hayatını kaybeden vatandaşlarımızın isimleri siyah zemin üzerine beyaz harflerle İstanbul Taksim Meydanı'ndaki büyük bir panoya yazıldı.

Taksim Meydan'ına darbede şehit olanların isimleri yazıldı
20 Temmuz 2016 Çarşamba 15:20

15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminde şehitlerimizin isimleri siyah zemin üzerine beyaz harflerle İstanbul Taksim Meydanı'ndaki büyük bir panoya yazıldı. Şehit olan hem sivil vatandaşlarımızın hem de polislerimizin isinlerinin yer aldığı panonun bir yanına kırmızı zemin üzerine beyaz harflerle ay yıldız ile birlikte 'HAKİMİYET MİLLETİNDİR' yazısına yer verilirken diğer tarafında ise "Toplu vurdukça yürekler onu top söndüremez. Milletçe, vatanımıza, istiklalimize, millet hakimiyetine düzenlenen suikaste, hainlere, silahlara, tanklara, uçaklara, helikopterlere canlı kalkan olduk. Demokratik bir ülkede  insanca, onurlu, bir hayat sürebilmek için şehitler verdik. Bu günümüzü ve geleceğimiz milletimizin bu kahraman duruşuna ve şehitlerimize borçluyuz. Bu aziz milletin bir ferdi olmaktan hepimiz onur duyuyoruz. Şehitlerimize minnettarız. Kalbimiz ebediyete kadar onların aziz hatırası için çarpacak. Milletimiz var olsun, vatan sağolsun" yazısı yer aldı.
 

Atatürk Kültür Merkezi'ne ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki büyük posterinin de bulunduğu pankartta, "Allah'ın izniyle demokrasi sancağını semalarda dalgalandıracağız", "Bu aziz milletin yiğitleri" yazılarına yer verildi.

Reuters haber ajansı, Taksim'deki panonun fotoğraflarını dünyadaki abonelerine servis etti.






.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.