RedHack isimli hacker grubunun algı ekibine operasyon

RedHack isimli yasadışı hacker grubunun algı ekibine yönelik operasyon yapıldı.

RedHack isimli hacker grubunun algı ekibine operasyon
25 Aralık 2016 Pazar 16:53

RedHack isimli yasadışı hacker grubu ile irtibat halinde olduğu belirlenen ve algı ekibi olarak değerlendirilen 9 kişiye yönelik operasyon gerçekleştirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının verdiği talimat ile polis ekipleri tarafından başlatılan operasyonda Ömer Çelik, Metin Yoksu, Tunca İlker Öğreten, Eray Sargın ve Mahir Kanaat isimli 5 kişi gözaltına alındı. Şüpheli olan Fatih Yağmur ve Deniz Yücel Hünkar Alican Duman'ın ise yurtdışında olduğu belirlenirken hakkında gözaltı kararı bulunan diğer kişi halen aranıyor.

Yasadışı olarak faaliyet gösteren RedHack grubunun algı ekibindeki şüpheliler 'terör örgütü üyeliği've 'Kişisel verilerin kaydedilmesi yayılması'
suçlarından dolayı gözaltına alındı. Operasyon yapılan adreslerde çeşitli terör örgütlerine yönelik çok sayıda döküman da ele geçirildi.
 


Etiketler; #hacker #redhack
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.