FETÖ operasyonlarında toplam kaç kişi tutuklandı?

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ mensubu kişilerin Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik kalkıştığı darbe girişimi geri püstürtülürken, FETÖ'ye yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Binlerce gözaltı ve açığa alınmalar yaşanırken, FETÖ üyesi olan 10 bine yakın kişi tutuklanarak ceza evine gönderildi. Peki hangi kurumdan kaç kişi FETÖ üyesi olarak tutuklandı. İşte bu ana kadar tutuklanan FETÖ'cülerin sayısı haberimizde.

FETÖ operasyonlarında toplam kaç kişi tutuklandı?
26 Temmuz 2016 Salı 16:01

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu kişiler 15 Temmuz 2016 tarihinde devlete yönelik darbe girişimine kalkışmış, hainlerin bu girişimi geri püskürtülmüştü. Devlet kurumları içerisine virüs gibi yayılan FETÖ'cülerin temizlenmesi için savcılıklar soruşturmalar başlatmıştı. İçlerinde üst düzey kişilerinde bulunduğu binlerce kişi FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi. Peki FETÖ soruşturmalarında toplam kaç kişi tutuklandı? Tutuklanma haberlerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Savcılar tarafından yürütülen soruşturmalarda açığa alınan ve soruşturma açılan FETÖ üyesi kişilerin sayısıneredeyse  50 bin oldu. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalarda aralarında yüksek mahkeme üyeleri, hâkimler, savcılar, askerler ve polislerin bulunduğu 9 bin 56 kişi tutuklandı.

15 Temmuz Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişiminin ardından önce adliyeye sevk edilen, sonra da cezaevine gönderilen 9 bin 56 kişinin nerelerden olduğu ise şu şekilde:

Yargıdan 2085 personel tutuklandı

FETÖ'ye yönelik operasyonlar kapsamında FETÖ üyesi olmak suçundan 100 Yargıtay ve 34 Danıştay üyesinin de bulunduğu bin 348 hakim ile 737 cumhuriyet savcısı tutuklandı.
 
5 bin 228 Askeri personel tutuklandı

15 Temmuz 2016 FETÖ darbe girişimi ile alakaları bulunan içlerinde yüksek rütbelilerinde bulunduğu toplam  5 bin 228 asker tutuklandı. Tutuklananlar içerisinde 143 general, 3 bin 168 rütbeli asker bulunuyor. Ayrıca  bin 181 erbaş ve 736 askeri öğrenci hakkında da tutuklama kararı verildi.

Emniyet ve İçişlerinden bin 743 kişi tutuklandı

İçişlerine bağlı toplam bin 743 kişi tutuklandı. Tutuklananlardan emniyet mensubu 918 olurken, mülki idare amirleri ve kamu görevlilerinin içinde olduğu 825 kişi tutuklandı.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.