Darbecilerden Cerablus planı! 2 yıldır...

15 Temmuz darbe girişiminin yaşanmadan önce planlanan Cerablus operasyonunda darbeci komutanlarla ilgili şok eden detay ortaya çıktı.

Darbecilerden Cerablus planı! 2 yıldır...
28 Ağustos 2016 Pazar 11:37

Fransa'nın haber ajansı AFP, darbeci Semih Terzi'nin başında olduğu bazı komutanların 24 Ağustos'ta başlatılan Cerablus operasyonunu engellediğini iddia etti. Bir Türk yetkiliye dayandırılarak yapılan haberde Astsubat Ömer Halisdemir'in alnından vurarak öldürdüğü darbeci Terzi gibi “nüfuzlu” komutanların engellediği iddiasına yer verildi. 

Rusya ve Türkiye arasında krize neden olan 2015 yılının Kasım ayında düşürülen Rus uçağının düşürülmesi ile Suriye sınırına yerleştirilen hava savunma sistemlerinin Türkiye'nin bölgedeki gözlem uçuşlarına ara verilmesi Creablus operasyonunda ertelenmesine sebep olduğu belirtildi.

Independent’ın haberine göre ise 15 Temmuz darbe girişimi yaşanmadan önce güneydoğudaki operasyonlarda sorumlu kişinin darbe girişimi soruşturmasında tutuklanan İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti’nin olduğu hatırlatması yapıldı.

Kaynak: NTV


Etiketler; #darbe #cerablus
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.