Başarısız olan TSK'dan ihraç edilecek

22 Kasım Resmi Gazete'de yayımlanan 678 sayılı KHK ile Özel Kuvvetler Komutanlığına alımı yapılacak olan subay ve astsubaylarla ilgili şartlar getirildi. Şartları yerine getiremeyen ihraç edilecek.

Başarısız olan TSK'dan ihraç edilecek
22 Kasım 2016 Salı 15:38

Resmi Gazete'de yayımlanan 678 sayılı OHAL kapsamındaki KHK ile Milli Savunma Bakanlığınca bazı düzenlemeler yapıldı. KHK'ya göre Özel Kuvvetler Komutanlığına alımı yapılacak olan subay ve astsubaylarla ilgili yaş ve giriş şartları, Genelkurmay Başkanlığına danışmak koşulu ile Milli Savunma Bakanlığı tarafından alınacak.

678 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) göre dışarıdan alınacak olan subay ve astsubaylar iki yıl deneme süresine tabi tutularak başarısız olması halinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edilecek. İhracı yapılan personellerin aylık verlecek olan maaşların haricinde yapılan masraflar faizi ie geri alınacak. 

Başarısızlık sonrasında yapıaln ihraçta sağlık nedeni hariç tutulacak. Sağlık nedeni ile başarısız olan bir sonraki dönemde eğitime alınabilecek. Bu kapsamda yer alan personelerin ikinci dönemde de başarısız olması durumunda kuvvet komutanlıklarınca sınıf ve rütbelerine uygun görevlere atanacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.