Eğitim Bir Sen'den Yaşam İçin Kök Hücre ve Kan Bağışçısı Duyarlılık Projesi

Eğitim-Bir-Sen Konya 2 No’lu Şube, önemli bir proje için Türk Kızılayı Konya Şubesi ile iş birliği yapacak. ‘Yaşam İçin Kök Hücre ve Kan Bağışçısı Duyarlılık Projesi’ için imzalar atıldı.

Eğitim Bir Sen'den Yaşam İçin Kök Hücre ve Kan Bağışçısı Duyarlılık Projesi
12 Ocak 2018 Cuma 16:50

Eğitim-Bir-Sen Konya 2 No’lu Şube, Türk Kızılayı Konya Şubesi ile iş birliği yapacak. ‘Yaşam İçin Kök Hücre ve Kan Bağışçısı Duyarlılık Projesi’ iş birliği protokolü imzaladı. Proje kapsamında çeşitli konferanslar düzenlenecek ve özellikle kök hücre bağışçılığı teşvik edilecek.

Türk Kızılayı ile yapılan proje için Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde protokol töreni düzenlendi. Proje Koordinatörü ve Eğitim-Bir-Sen 2 No’lu Şube Kadınlar Komisyonu Başkanı Ayşe Kamuran Çağlar’ın proje hakkında bilgi vermesinin ardından söz alan Şube Başkanı Şenol Metin, merkez ve 17 ilçede projeyle ilgili çalışmalar yürüteceklerini belirterek, “Kanın başkasının hayatı olacağının farkındalığını oluşturmak istiyoruz. Kök hücre ve kan bağışı gibi konulara odaklanmamız, insana verdiğimiz değerin bir yansımasıdır” dedi.

Konya Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Kaya Levent ise, “Böyle bir çalışmada Eğitim-Bir-Sen gibi bir sivil toplum kuruluşuyla birlikte hareket etmeyi önemsiyorum. Eğitim-Bir-Sen ailesine şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

İş birliği protokolünün imzalanmasının ardından Dr. Özlem Aslan Kuru ve Dr. Engin Çorman, kök hücre ve kan bağışı ile ilgili bilgi verdiler. Daha sonra, katılımcılar kök hücre ve kan bağışında bulundular. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.