Yargıtay Başkanlığı 110 sözleşmeli personel alacak

Devlet Personel Başkanlığı, Yargıtay Başkanlığı'nın 110 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Peki başvurular nereden ve nasıl yapılacak? Kimler başvuruda bulunabilecek? Başvurular ne zaman? İşte tüm cevaplar...

Yargıtay Başkanlığı 110 sözleşmeli personel alacak
26 Ocak 2018 Cuma 16:53

Devlet Personel Başkanlığı (DPB), Yargıtay Başkanlığı'nın 110 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Peki başvurular nereden ve nasıl yapılacak? Kimler başvuruda bulunabilecek? Başvurular ne zaman? İşte tüm merak edilenler...

Yargıtay Başkanlığı 110 sözleşmeli personel alacak. Başvurular, 29 Ocak2018 tarihinde başlayıp, 02 Şubat 2018 tarihi mesai bitimi itibariyle (saat 17.00'de) sona erecek. Başvurular (https://www.turkiye.gov.tr/yargitay-is-basvurusu) internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup, şahsen veya posta yoluyla yapılacak başvurular dikkate alınmayacak.

Aşağıdaki tabloda belirtilen sözleşmeli pozisyonlara, 2016 yılı KPSS puanları esas alınarak, Başkanlıkca yapılacak uygulamalı ve/veya sözlü sınav sonucuna göre personel alınacak.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI:

a) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz bulunmak.
b) Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.
c) Sözleşmeli Zabıt Katibi, Sözleşmeli Destek Personeli(Hizmetli) ve Sözleşmeli Teknisyen pozisyonları için; Başvurunun son günü olan 02/02/2018 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak. (Doğum tarihi 02/02/1983 ve sonrası olanlar)
d) Sözleşmeli Mühendis ve Sözleşmeli Mütercim pozisyonu için; Başvurunun son günü olan 02/02/2018 tarihi itibariyle 40 yaşını bitirmemiş olmak. (Doğum tarihi 02/02/1978 ve sonrası olanlar)
e) 2016-KPSS (B grubu) sınavına girmiş olmak ve Lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak.
f) Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.
g) Kamu Kurum ve Kuruluşlarında, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalışmakta iken, son bir yıl içerisinde hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle herhangi bir Kurumca sözleşmeleri feshedilenler veya sözleşme dönemi içerisinde 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmelerini tek taraflı feshedenlerin, fesih tarihinden itibaren bir yıl süreyle Kurumumuzun sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilmeleri mümkün değildir.

Yargıtay Başkanlığı 110 sözleşmeli personel alımı detayları için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.