Öğretmenlere Yeterlilik Sınavlarına Psikolojik Testler Uygulanacak

Öğretmene yeterlilik sınavlarında, öğretmenlere uygulanacak sınav detayları belli olmaya devam ediyor. Öğretmen Yetiştirme Gene Müdürü Semih Aktekin, öğretmenlerin yalnızca akademik başarısı değil, psikolojik olarak öğretmenliğe uygun olup olmadığının test edileceğini ifade etti.

Öğretmenlere Yeterlilik Sınavlarına Psikolojik Testler Uygulanacak
20 Haziran 2017 Salı 18:50

Öğretmen Yeterliliklerinde 4 yılda bir gerçekleşecek sınavlar kapsamında öğretmenlerin mevcut durumu tespit edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öğretmenler bu süre zarfında çeşitli psikolojik testlere tabi tutulacak. İşte detaylar.

Öğretmenlere yeterlilik kapsamında 4 yılda bir sınav yapılacak. Konu ile ilgili konuşan Semih Aktekin, yeterlilik sınavlarının, bir seçme, eleme veya bir sıralama sınavı değil, öğretmenlerin mevcut durumunu tespit çalışması olduğunu ifade etti. KPSS'nin Bireyin iyi ve nitelikli olmasını belirlemediğini ifade eden Aktekin, "Fakat bir bireyin iyi ve nitelikli öğretmen olup olamayacağını, kişilik özelliklerini ölçmek için KPSS yeterli değil. Geçen yıldan beri mülakat uygulanıyor." dedi.

Yeterlilik sınavlarında öğretmenlere psikolojik testler uygulanacağını ifade eden Aktekin, "Belki ilerleyen yıllarda kişilik testleri, çeşitli psikolojik testlere de tabi tutulacaklar arkadaşlarımız. Sadece akademik başarısı değil, kişiliğinin ve becerilerinin de öğretmenliğe uygun olup olmadığı daha öğretmen alımında belirlenmiş olacak" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.