İngiltere Suriyeli Göçmenleri Kabul Edecek

İngiltere Başkanı David Cameron Portekiz'de yaptığı basın toplantısında Suriyeli göçmen krizi için gerekli adımların atılacağını söyledi.

İngiltere Suriyeli Göçmenleri Kabul Edecek
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

İngiltere Başkanı David Cameron, Avrupa’da bulunan kamplarda yaşayan Suriyelileri kabul edeceklerini söyledi.

Portekiz Başkanı Pedro Passos ile yaptığı görüşme sırasında yapılan ortak basın açıklamasında Suriyeli mültecilere değinen Cameron, göçmen krizini bugüne kadar Avrupa’nın karşı karşıya kaldığı en büyük zorluklardan biri olarak değerlendirirken, İngiltere’nin geçmişte yaptığı gibi sığınmacılara barınma ve diğer yardımları yapmaya devam edeceğini belirtti.

Özellikle risk alında bulunan 5 bin Suriyeliyi ülkelerine kabul ettiklerini belirten Cameron, belirlenen program çerçevesinde daha fazla Suriyeliyi de kabul edeceklerini söyledi. Ülkeye alınacak Suriyeli sayısının sivil toplum kuruluşları ile yapılacak olan görüşmelerin ardından netlik kazanacağını belirten Cameron, “Birçok hayata mal olan tehlikeli yolculuklar riskini almaktansa bu, onlara, İngiltere'ye gelmeleri için daha doğrudan ve güvenli bir yol sağlıyor.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.