Hükümetten Hamas belgesi için ilk açıklama geldi

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Hamas'ın yeni siyaset belgesi için açıklamada bulundu. Kurtulmuş, "Egemen Filistin devletinin kurulmasının şart olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Hükümetten Hamas belgesi için ilk açıklama geldi
01 Mayıs 2017 Pazartesi 23:01

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklama yaptı.

Numan Kurtulmuş, Hamas'ın yeni siyaset belgesini henüz incelemediklerini, ancak bölgede iki devletli bir çözümü yegane alternatif gördüklerini, tam manasıyla özgür ve egemen bir Filistin devletinin uluslararası barışın sağlanması bakımından en doğru yol olduğunu düşündüklerini belirterek, "Biz bunu kendi görüşlerimiz olarak ifade ediyoruz ama Hamas'ın siyaset belgesini inceledikten sonra o konuda görüşlerimizi daha detaylı paylaşırız." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, "İsrail'in işgal ettiği topraklardan ve yeni işgalleri sürdürmesinden rahatsız olduğumuzu ifade ediyoruz. İsrail'in BM kararlarına uyması gerektğini ifade ediyoruz. İki devletli çözümün bölge için yegane alternatif olduğunu belirtmek istiyoruz. Egemen Filistin devletinin kurulmasının şart olduğunu düşünüyoruz. Filistin devleti var ama özgür ve egemen olduğunu söylemek mümkün değil." sözlerini söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.