Etüt merkezleri için son günler yaklaştı

9 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan KHK'da Öğrenci etüt eğitim merkezleri kaldırıldı. Peki Etüt merkezlerinin yerine ne gelecek? Detaylar kamusaati.com adresimizde.

Etüt merkezleri için son günler yaklaştı
28 Haziran 2017 Çarşamba 14:50

5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nda yer alan "öğrenci etüt eğitim merkezleri" ibaresi ve tanımı yürürlükten kaldırılarak, yerine "sosyal etkinlik merkezleri" ibaresi eklendi.

Sosyal etkinlik merkezileri ise söz konusu kanunda, il milli eğitim müdürlükleri ile belediyeler arasında yapılan ve Bakanlıkça onaylanan ortak iş birliği protokolleri çerçevesinde, Bakanlığın verdiği iş yeri açma ve çalışma ruhsatı ile belediyelerce açılan ve işletilen, ilköğretim ve/veya ortaöğretim öğrencilerinin ödev ve projelerine ilişkin araştırmalar yaptığı, öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yürütüldüğü özel öğretim kurumları olarak tanımlandı.

SON TARİH 1 TEMMUZ

Bu kapsamda dönüşüm programına alınan öğrenci etüt eğitim merkezleri hariç olmak üzere, halen faaliyette olan öğrenci etüt eğitim merkezleri faaliyetlerine 1 Temmuz 2017 tarihine kadar devam edebilecek. En geç 29 Temmuz 2017 tarihine kadar özel öğretim kurumlarından birinin gerektirdiği şartlara uygun hale getirilmeyen ve buna göre kurum açma izni düzenlenmeyen öğrenci etüt eğitim merkezleri hakkında sürekli kapatma işlemi uygulanacak.

ETÜT MERKEZLERİNİN YERİNE NE GELECEK?

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle öğrenci etüt merkezi ibaresi ve tanımı yürürlükten kaldırıldı. Bu merkezlerden şartları uyanlar özel okul, motorlu araçlar sürücü kursu, KPSS, yabancı dil kursu ya da buna benzer kurslara dönüşebilecek.

Dönüşüm şartlarına uymayanlara ise 29 Temmuz 2017'den itibaren sürekli kapatma işlemi uygulanacak.

Belediyeler ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri için ödev ve projelere ilişkin araştırma yapma, öğrencinin ilgi istek ve yetenekleri doğrultusunda sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yürütüldüğü özel öğretim kurumu açabilecek.

Bir faaliyet döneminde sosyal etkinlik merkezine kesintisiz iki ay devam etmeyen öğrencinin kaydı silinecek. Belediyelerin sosyal etkinlik merkezleri sabah 7'den akşam 7'ye kadar faaliyet yürütecek. 1 Haziran-1 Ekim arasında akşam 9'a kadar etkinlik yapabilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
komandente - 7 yıl önce
Türk halkı zekidir. Türk halkı çözüm üretme konusunda yeteneklidir. Siz kapatın onlar başka yollar bulur.
Misafir Avatar
abdullah - 7 yıl önce @komandente
İhtiyaç dersane için 2.500 tl iken temel liseyle bu bedel 12.500 tl oldu fil muhabbeti nasrettin hocama dua edelim