TMSF'den flaş kayyum açıklaması

TMSF, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkili şirketlerde görevlendirdikleri kimi yöneticileri hedef alan haberler için kayyum açıklamasında bulundu.

TMSF'den flaş kayyum açıklaması
17 Ocak 2018 Çarşamba 14:35

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF), Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkili şirketlerde görevlendirdikleri kimi yöneticileri hedef alan haberler üzerine bilgilendirme amaçlı açıklama yaptı. Kamuoyuna açıklama yapma ihtiyacı doğduğunu belirten TMSF, bugüne kadar kayyum olarak görevlendirildikleri şirket sayısının 998, görevlendirdikleri yönetici sayısının 326, bunlardan 83'ünün TMSF personeli olduğu belirtti. 

Açıklamaya şöyle devam edildi;

"TMSF kayyumluğundaki şirketlerin yönetim kadroları oluşturulurken, liyakat ve ehliyete büyük önem verilmekte, her biri alanında uzman, güvenilir kişiler seçilmesine özen gösterilmektedir. Şayet bir grupta birden fazla şirket var ise aynı yönetim kurulu tüm şirketlere vaziyet etmekte ancak yöneticiler tek bir şirketten huzur hakkı almaktadır. Kayyumluk yaptığımız şirketlerde iş ehline verildiği için bir yılda yaklaşık yüzde 30 civarında ciro artışı sağlanmıştır."


Etiketler; #kayyum #TMSF
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.