Petrol fiyatları şirketleri vurmaya devam ediyor. ABD devi Schlumberger 25 bin kişinin işine son verdi

Petrol fiyatlarındaki dalgalanma dünyaca ünlü petrol şirketlerini etkilemeye devam ediyor. İngiliz devi BP'den sonra ABD'nin petrol devi Schlumberger şirketi 25 bin kişiyi işten çıkardı.

Petrol fiyatları şirketleri vurmaya devam ediyor. ABD devi Schlumberger 25 bin kişinin işine son verdi
24 Şubat 2016 Çarşamba 14:12

Petrol fiyatlarındaki dalgalanma Dünyaca ünlü enerji şirketlerini vurmaya devam ediyor. İngiliz şirketi BP'den sonra ABD'nin petrol devi Schlumberger, bünyesindeki 25 bin çalışanının işine son verdi.

21. yüzyılın enerji kaynaklarının başını çeken petrol dünya piyasasını vurmaya devam ediyor. Son 1 yıldır küresel piyasada değer kaybı yaşayan petrol fiyatları dünyaca ünlü enerji kaynaklarını vurmaya devam ediyor.  Petrolün varil fiyatının bu kadar düşmesi İngiliz Petrol Devi BP'den sonr ABD'nin petrol devi Schlumberger şirketini de vurdu. Petrol fiyatındaki düşüş nedeniyle büyük zarara uğradığını açıklayan ABD'nin petrol devi "Schlumberger" 25 bin çalışanının işine son verdi.

2015 yılından bu zamana kadar 25 bin kişinin işten çıkarıldığı belirtilirken, şirketten ayrılanların toplam işgücünü yüzde 20 olduğu açıklandı. Yaşanan kriz nedeniyle şirketin gelirleri yüzde 27 oranında azalma gösterirken, net kâr oranı da yüzde 41 oranında azaldı. Yaşanan değer kaybı nedeniyle Schlumberger şirketinin yaklaşık 1 milyar dolar zarar ettiği belirtildi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Bugüne kadar kszanndıklarına saysınlar.