Nabi Avcı: '' Tedbir alıyoruz ve almaya devam edeceğiz''

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı TBMM Genel Kurulunda, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi hakkında gelen soruları yanıtladı.

Nabi Avcı: '' Tedbir alıyoruz ve almaya devam edeceğiz''
30 Aralık 2015 Çarşamba 00:05

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi hakkında gelen soruları meclis kürsüsünde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yanıtladı. 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, terör örgütü PKK'nın pek çok ilde okullara saldırdığını ve tahrip ettiğini vurgulayarak, tahrip edilen ve zarar gören okulların en kısa zamanda onarılacağını gerekirse bu okulların yerine yenilerinin inşaa edileceğini belirtti. Diyarbakır'da birçok okulun teröristler tarafından yakılıp yıkıldığını veya taciz edildiğini belirten Avcı, okullarda tedbir aldıklarını ve tedbir almaya devam edeceklerini ifade etti.

Nabi Avcı, öğrencilerin imam hatip okullarına zorla kayıtlarının yapılmadığını, öğrencilerin istedikleri okullara kaydının yapıldığını söyleyerek, imam hatiplere zorla kayıt yaptırılıyor iddialarını yalanladı. 10 yıl içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı pansiyonlarda gelişmeler ve yenilemeler yaşandığına dikkat çeken Nabi Avcı, 2002 yılında bin 450 olan pansiyon sayısının geçen sene ile 2 bin 514'e ulaştığını söyledi.

Bakan Avcı, Ankara Valiliği'nin okullarda yılbaşı kutlamasını yasaklamasıyla ilgili bir bilgiye sahip olmadığını, bu konuyu araştıracağını sözlerine ekledi.


Etiketler; #TBMM #nabi avcı
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.