Eğitimde Performans Nasıl Yükseltilir?

Eğitimde performans yükseltme konusunda birçok öneri tartışılıyor. Eğitim dünyasında sıkça söz edilen performansın arttırma yolları araştırılıyor. Peki eğitimde performansı nasıl arttırabiliriz? Uygulama eğitimin performansa etkisi ile ilgili merak edilenler kamusaati.com adresimizde.

Eğitimde Performans Nasıl Yükseltilir?
02 Nisan 2017 Pazar 15:50

Ülkenin en önemli konularından birisi de eğitim haberleri oluyor. Eğitim bireyin bilgi ve beceri kazanma süreçlerini sağlayan yegane araç olarak insan hayatında önemli yer tutmaktadır. Doğumdan ölüme kadar süren zaman diliminde kişi ister istemez belirli uyarılmalara maruz kalmakta ve sonucunda aktif bir etkileşim sürecine girmektedir. Bu etkileşim süreçlerinden biri de bireyin eğitim hayatıdır. Eğitimin öğrencinin hayata hazırlanması aşamasında çok önemli bir görev üstlendiği düşünüldüğünde bu görevin niteliği önemli bir konu haline gelmektedir. Bu noktada sorulması gereken en önemli soru eğitimde performans nasıl yükseltilir? Öncelikle performansı artırmak adına derslerde aktif rol üstlenme, uygulamalı eğitim modeli, bireyin ilgi alanlarına hitap etme önemli olmaktadır.

 Derslerde aktif rol üstlenme ve uygulamalı eğitim modeli ;

Gelişen ve değişen eğitim sistemi her ne kadar öğrenciyi edilgen bir konuma soksa da öğrencinin ders içinde aldığı inisiyatifle derse katılım göstermesi, kendini ifade etmesi ve ders içindeki karar alma süreçlerine aktif bir biçimde katılması öğrencinin verimini artıran önemli bir faktördür. Öğrenci bu sayede öğretilen bilgiyi benimseyecek ve yeri geldiğinde kullanma becerisini gösterecektir. Eğitimin uygulamalı bir biçimde gösterilmesi de beynin işlevselliğini artıran bir etken olarak ön plana çıkmaktadır. Birey uygulama esnasında sadece zihnini kullanmakla kalmayıp fiziki olarak da performans gösterdiğinden bu ikili uyumun meyvelerini toplayacak ve performansı gözle görülür bir biçimde artış gösterecektir. Bunun yanında, kişilerin farklı mental ve fiziksel özellikleri dikkate alındığında uygulamalı eğitim hem görsel hem işitsel hem de dokunsal hafızaya hitap ettiğinden performans açısından adeta nokta atış olacaktır.

 İlgi alanlarına hitap etme

Her bir insanın zevk ve ilgi alanının farklı olduğu düşünüldüğünde kaçınılmaz olarak odak noktasındaki kişinin zevk ve ilgi alanına yaklaşıldığı ölçüde karşısındakine ilgi ve alaka gösterecek o oranda bir şeyler öğrenecektir. Özellikle bireyin merakını cezbedecek konuları işleyebilmek, bireyi o konuya daha çok motive edecek ve birey maksimum faydayı elde edecektir. Sonuç olarak eğitim bireyin hayata hazırlanması sürecinde önemli rol oynadığından bu sürecin en sağlıklı biçimde geçirilmesi gerekir. Derslerde aktif rol alan, uygulayarak öğrenen, ilgi alanlarına yönelik uğraşılar edinen öğrenciler daha başarılı olmaktadır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.