Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Suudi Arabistan'da

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, temaslarda bulunmak üzere geldiği Suudi Arabistan'ta İslam İşleri, Tebliğ ve İrşat Bakanı Salih Bin Abdülaziz Al Şeyh tarafından karşılandı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Suudi Arabistan'da
04 Şubat 2018 Pazar 10:55

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, temaslarda bulunmak üzere geldiği Suudi Arabistan'ta İslam İşleri, Tebliğ ve İrşat Bakanı Salih Bin Abdülaziz Al Şeyh tarafından karşılandı.

Suudi Arabistan'a 3 günlük resmi ziyaret gerçekleştiren Erbaş ve beraberindeki heyet, Riyad Uluslararası Kral Halid Havalimanı'nda İslam İşleri, Tebliğ ve İrşat Bakanı Al Şeyh, Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Erdoğan Kök ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Havalimanında Erbaş ve beraberindeki heyete Suudi Arabistan'ın yerel kahvesini ikram eden Bakan Al Şeyh, son yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığı ve Suudi Arabistan İslam İşleri, Tebliğ ve İrşat Bakanlığı arasındaki iş birliği sayesinde çok olumlu sonuçlar elde edildiğini ve bu nedenle Erbaş'ın ziyaretinin çok önemli olduğunu söyledi.
İki ülke arasındaki iyi ilişkilerden dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Al Şeyh, söz konusu ilişkilerin liderler düzeyinde ve ekonomik düzeyde de olumlu yönde devam ettiğini vurguladı.

Din İşleri Bakanlığı ve kurumu olarak Müslümanlara ve İslam alemine hizmet etmeleri gerektiğine dikkati çeken Al Şeyh, Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte Arjantin, Bosna Hersek ve Doğu'da ciddi çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilere işaret eden Erbaş ise Riyad, Mekke ve Medine'de eğitim alan Türk öğrencilerin iki ülke ilişkilerine ciddi anlamda katkı sunduklarını vurguladı.

Erbaş, 3 günlük ziyareti kapsamında Suudi Arabistan Baş Müftüsü ve Fetva Kurulu Daimi üyeleri ve Riyad Türk Okullarını ziyaretinin yanı sıra İslam İşleri, Tebliğ ve İrşat Bakanı ve heyetler arası görüşme ve ülkedeki vaiz, din görevlileri ve Din İşleri Bakanlığı yetkililerine konferans verecek.

Başkan Erbaş'a ziyaretinde Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Selim Argun, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ve diğer bazı DİB yetkileri eşlik ediyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.