Yalçın Topçu, 'Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi' hakkında konuştu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, 'Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi' konulu konferansta önemli açıklamalarda bulundu.

Yalçın Topçu, 'Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi' hakkında konuştu
08 Nisan 2017 Cumartesi 16:39

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kamu Yönetimi Araştırma Derneği'nin (KAYAD) düzenlediği 'Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi' konulu konferansa katıldı. 

Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sitemi ile ilgili teknik bilgilendirme yapılması amaçıyla, Türk Standartları Enstitüsü Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta Yalçın Topçu, Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

16 Nisan'dan sonrası için bilgiler paylaşan Topçu;

''16 Nisan'da 18 tane anayasanın maddesini oylamaya gideceğiz inşallah. Şimdi bir bu 'Hayır' cephesinde duranlar bir de kendilerini bir ideolojiyle tanımlayanlar var. ''Biz Ülkücüyüz, Ülkücünün en iyisiyiz'' diyenler var. Bunlar alınganlık gösteriyorlar, '''Evet' tarafı bize terörist, cehennemlik diyor'' diyorlar. Yok böyle bir şey. Memlekette neticede bu demokratik bir haktır sandığa gider insanlar; 'Evet' diyen evet der, 'Hayır' diyen hayır der. Milletin iradesi sandıktan ne şekilde tecelli ederse ona da başlarını eyerler. Yeni yeni oyunlara girmezler inşallah. Çünkü daha önce girmişlerdi biliyorsunuz. Daha önceki Cumhurbaşkanlığı seçiminde öyle oldu. Onun için diyorum sandıktan çıkana inşallah yeni yeni FETÖ'leriyle PKK'larıyla Avrupa Birliği ülkeleriyle yeni yeni oyunlar bulmazlar. Çünkü Bunlar alıştı, sandıkla gelip sandıkla gitmeyi içlerine sindiremiyorlar. Feryatları ondan. Bunların iktidarını hocalar belirliyor, paşalar belirliyor, yargıçlar belirliyor. 16 Nisan sonrası bu imkan ortadan kalkacağı için topyekün çılgınlık amareleri gösteriyorlar! 16 Nisan sonrası gidiyor ellerinden!'' şeklinde konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında durmayı bir partinin yanında durmak olarak görmediğini belirten Topçu, '' Dedelerimiz Çanakkale'de neyin yanında durdularsa onun yanında durmak olarak görüyorum. Sakarya'da Mustafa Kemal'in arkasında neden durdularsa ondan durmak olarak görüyorum. Erdoğan'ın yanında durmayı tek devletin tek milletin tek bayrağın tek vatanın yanında durmak olarak görüyorum.'' İfadelerini kullandı. 

Topçu konuşmasında ayrıca şunları kaydetti;

'' Bu sitemin değişmesini isteyenler diyor ki yarın bir gün harp olur darbe olur yine paşaları harekete geçiririz yine bir şekilde iktidar koltuğuna otururuz. Ama şimdi bu sistem değiştiği zaman öyle olmayacak.

Yasama Yasamanın yerinde olacak, Yürütme Yürütmenin yerinde olacak, Yargı Yargının yerinde olacak. Niye çünkü biz sandıkta 2 tane oy kullanacağız. 1 meclisi belirleyeceğiz 2. Cumhurbaşkanı; yani ülkeyi idare edecek adamı belirleyeceğiz. 

16 Nisan milletin istikbali olduğu karar medeniyet coğrafyamızında istikbalı ile ilgilidir. O evet mührünü hem kandilin, hem PKK'nın, FETÖ'nün hem de sözde dostumuz olan Avrupa'nın kafasına vurmuş olacaksınız''

Konferansın tamamını izlemek için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.