İki bin DAEŞ'lı PKK'ya katıldı

Terör örgütleri DAEŞ ile PKK arasındaki ilişki deşifre olmaya başladı. İki bin DAEŞ militanı PKK'ya katıldı.

İki bin DAEŞ'lı PKK'ya katıldı
26 Aralık 2016 Pazartesi 10:50

Terör örgütleri DAEŞ ile PKK'nın birbiri ile bağlantıları ortaya çıkmaya devam ediyor. Suriye'deki DAEŞ'e yönelik gerçekleştirilen Fırat Kalkanı Harekatına karşı işgal ettiği yerleri DAEŞ, PKK'ya devretmişti. Şimdiyse binlerce DAEŞ militanı PKK'ya katıldı.

Sincar Dağı'nda yeni üs inşa eden PKK'ya sınır köylerinden katılan iki bin DAEŞ'lılarla PKK ilişkiside ortaya çıktı. PKK ve DAEŞ aralarındaki ilişkiyi devamlı reddediyorlardı.

Yeni Şafak'a konuşan Ninova Aşiretleri Meclisi Sözcüsü Muzahim el Huveyt, PKK'nın DAEŞ detekilerini kendi safına geçirmek için çalışmalarını yoğunlaştırdığını söyledi. Şu ana kadar PKK'nın DEAŞ unsuru ve yöneticisi olan 1836 silahlı Arap'ı bünyesine kattığını belirten El Huveyt, "Buna göre PKK saflarına katılan bu kimseler onlarca terör eylemi gerçekleştirmelerinin ardından bölgeden kaçtılar ve PKK'ya katıldılar" diye konuştu.

Ninova İl Meclisindeki Kürt bloğunun Başkanı Seydo Çeto Heso ise PKK'nın uluslararası operasyon hazırlığı yaptığını şu sözlerle açıkladı:

- PKK daha fazla savaşçı konuşlandırmak için Şengal (Sincar) Dağı'na daha fazla kışla ve askeri mevzi kurdu.

-PKK bu süreçte hem uluslararası hem de bölgesel denklemi gözeterek Bağdat ve Şii güçlerinden aldığı destekle bölgede kalıcı olmaya çalışıyor

- PKK'nın Sincar Dağı'ndaki yeni kışla ve mevzileri, Sincar Dağı'nda yaşamakta olan ve DEAŞ nedeniyle hala evlerine dönemeyen göçmenlerin hayatı açısından tehlike arz etmektedir

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.