Bakan Soylu DİSK kurulunu terk etti

DİSK'in 15. Olağan Genel Kurulu'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, PKK' ya yönelik operasyonların protesto edilmesi üzerine salonu terk etti.

Bakan Soylu DİSK kurulunu terk etti
12 Şubat 2016 Cuma 12:16

DİSK'in 15. Olağan Genel Kurulu'na Kurula Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş katıldı. Bakan Süleyman Soylu’nun içeriye girmesiyle salonda sloganlar atılmaya başlandı. 

Güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarını protesto eden kalabalık, "Katil devlet","Cizre'ye uzanan eller kırılacak" sloganları attı. Sloganlara rağmen yerine oturan Bakan Soylu daha sonra salonu terk etti. Kılıçdaroğlu ve Demirtaş ise herhangi bir tepki vermeksizin oturmaya devam etti.

Bakan Soylu, çıkışta açıklama yaparak, “Bir ülkenin Cumhurbaşkanına katil diyeceksiniz, hırsız diyeceksiniz, ondan sonra da orada kalacaksınız. Katil orada oturuyor, katil Cumhurbaşkanı oluyor. Katil orada oturuyor, katil Cumhurbaşkanı olacak! Katil orada. Türkiye’de insanları birbirine sokan ve düşüren insan orada, siz Cumhurbaşkanına katil diyeceksiniz. Bu kabul edilebilir değildir. O salonda durmamızın da bir anlamı yok. Biz oraya iş barışı için geldik. Biz oraya önümüzdeki dönem Türkiye’nin atacağı adımları bir şekilde paylaşabilmek için geldik. Bir işçi sendikasının olağan genel kurulu için geldik. Böyle bir tavırla karşılanmak çok doğru değildir. Şahsıma olsa ben bunu kabul ederim. Elbette ki söylenebilir. Ama ülkemizin Cumhurbaşkanına, yüzde 52 oy almış Bir cumhurbaşkanına, oradaki sloganın bir tanesi ‘Hesap vereceksin’ diyor. Biz zaten 1 Kasım’da hesabımızı verdik. Yüzde 49,5 oy aldık.” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.