Alarm Sistemini Kablolu Mu Kablosuz Mu Seçmeliyiz |Desi Alarm

Evinizde güvenliği sağlamak için alarm sistemi kurmak istiyorsanız birçok farklı seçenek bulunuyor

Alarm Sistemini Kablolu Mu Kablosuz Mu Seçmeliyiz |Desi Alarm
15 Ocak 2018 Pazartesi 14:21

Evinizde güvenliği sağlamak için alarm sistemi kurmak istiyorsanız birçok farklı seçenek bulunuyor. Alarm sistemleri kablolu alarm sistemi ve kablosuz alarm sistemi olmak üzere iki farklı şekilde satılıyor. Bu iki sistem arasında hem avantaj hem de dezavantaj oluşturabilecek farklı durumlar söz konusu olabilir.

Bugünkü yazımızda kablolu mu yoksa kablosuz alarm sisteminin mi daha kullanışlı olduğu konusunda sizlere bilgi vermeye çalışacağız. Kablolu alarm sistemleri genellikle kapalı olanları tercih edilir ve kablosuz olan sistemlere göre çok daha profesyonel olarak çalışır. İnternet üzerinde kısa bir araştırma yapacak olursanız aradaki fiyat farkından da bunu anlayabilirsiniz. Kablosuz sistemler ise pille çalışır. Fakat tabii ki günlük hayatta kullanmış olduğunuz birçok cihaz olduğu gibi bu güvenlik sistemlerinde bile zayıflayabilir ve bu durum güvenlik açıklarının oluşmasına sebep olabilir. Eğer uzun süre boyunca evinizden veya iş yerinizde uzak kalıyorsanız size mutlaka kablolu alarm sistemlerini tavsiye ediyoruz. Herhangi bir olası problem de cihazınızın pili biterse kablosuz alarm sistemlerini tamir etmek için mutlaka eve gitmeniz gerekebilir. Fakat kablolu sistemlerde böyle bir problemin oluşma olasılığı oldukça düşüktür.

İnsanların kablosuz alarm sistemini tercih etmesinde en büyük sebeplerinden bir tanesi estetik görünüme kaygısıdır. Kablosuz sistemler kablolu sistemlere göre çok daha şık görünüyor olsa da alarm sistemi kurarken birinci önceliğiniz güvenliği sağlamak olmalıdır. Bu unsurları göz önünde bulundurarak seçim yaparsanız çok daha doğru karar verebilirsiniz. Eğer önceliğiniz görüntüsünü geride bırakarak çok daha estetik bir görüntü elde etmek ise kablosuz sistemleri tercih edebilirsiniz. Fakat böyle bir kaygınız yoksa ve kablo görüntüsü sizi rahatsız etmiyorsa daha sorunsuz olan kablolu alarm sistemlerini tercih edebilirsiniz.

Sağlamlık konusu ile en çok tartışılan diğer bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Kablolu veya kablosuz bir sistemi tercih ettiğinizde dayanma ömrü olarak ikisi de neredeyse aynı performansı sergiler. Ayrıca bu iki sistemin kullanmış olduğu sensör kalitesine bakacak olursak da herhangi bir fark bulmak oldukça zor. Bu yüzden alarm sistemi tercih ederken bahsetmiş olduğumuz avantaj ve dezavantajları göz önünde bulundurarak seçim yapmanızı tavsiye ediyoruz. Alarm sistemi satın alırken güvenliği en iyi sağlayacak olan sistemleri tercih etmeniz konusunda hassas davranırsanız herhangi bir problem yaşamazsınız. Kablosuz sistemlerin fiyatı daha pahalı görünüyor fakat bu durumun temel sebebi kablolu sistemlere göre daha yüksek bir teknoloji kullanılarak kablosuz olarak bilgi iletimini sağladığı içindir. Özellikle son zamanlarda çok daha popüler hale gelen mobil cihazlar üzerinden alarm sistemleri kontrol etmek gibi farklı teknolojiler her iki cihazda da verimli bir şekilde çalışıyor. Kablolu veya kablosuz alarm sistemi tercih etmeniz mobil cihazlar üzerinden kontrol hakkınızı kaybetmemize sebep olmuyor. Detaylı bilgi ve satın alma işlemleri için Desi Alarm 0212 619 11 11 veya 0216 572 55 10 numaralardan iletişime geçebilirsiniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.