İçişleri Bakanlığı 1545 sözleşmeli personel alımı yapacak

Devlet Personel Başkanlığı (DİB), İçişleri Bakanlığınca 1545 adet lisans ve önlisans mezunu sözleşmeli büro personeli alımı yapılacağını duyurdu. Peki kimler başvuruda bulunabilecek? Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak? Cevapları haberimizde?

İçişleri Bakanlığı 1545 sözleşmeli personel alımı yapacak
10 Mayıs 2017 Çarşamba 19:50

Devlet Personel Başkanlığı (DİB), İçişleri Bakanlığınca 1545 adet sözleşmeli büro personeli alımı yapılacağını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı, Türkiye genelinde taşra teşkilatı Valilik, Kaymakamlık, İl ve İlçe nüfus birimlerinde istihdam edilmek lisans ve önlisans mezunu 1545 sözleşmeli 'Büro Personel'i alımı yapacak.

Lisans ve Önlisans mezunlarından yapılacak alımlar için KPSS'den 60 puan şartı aranacak.

Personel alımına ilişkin giriş (sözlü) sınavında başarılı olan adaylar 2.158 TL maaşla işe başlayacak.

Müracaatlar; elektronik ortamdaki İş Talep Formu ile yapılacaktır. Posta yoluyla veya bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Adaylar; Bakanlığın (www.icisleri.gov.tr) adresli internet sitesinde yer alan;
“T.C. İçişleri Bakanlığı 2017 Yılı Sözleşmeli 4/B Büro Personeli – Lisans (4 yıllık) Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formu” ya da “T.C. İçişleri Bakanlığı 2017 Yılı Sözleşmeli 4/B Büro Personeli – Önlisans (2 yıllık) Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”ndan, KPSS (B) grubu puan türünden kendisine uygun olanı seçerek 15-22 Mayıs 2017 tarihleri arasında ilgili sınav duyurusu bölümünde yayımlanacak olan başvuru linki aracılığıyla e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir.

Başvurular e-Devlet şifresi ile yapılacağından, adayların (www.turkiye.gov.tr) hesabının bulunması zorunludur. Söz konusu hesabın kullanılabilmesi için, adayların e-Devletşifresi almaları gerekmektedir. Adaylar, e-Devlet şifresini içeren zarfı, PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu kimliğini ibraz ederek temin edebilirler.

BAŞVURU KOŞULLARI

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen nitelikleri taşımak,
2- En az önlisans mezunu olmak,
3- 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, (01.01.1982 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar)
4- 2016 Yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; Lisans mezunları için KPSSP3, Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türlerinden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla KPSS puan türü esas alınarak yapılacak başarı puan sıralamasına göre ilan edilen pozisyonun 4 katı adayın içerisinde bulunmak.

GİRİŞ (SÖZLÜ) SINAV BAŞVURU BELGELERİ

1) Başvuru sırasında aday tarafından elektronik ortamda doldurulan İş Talep Formunun imzalanmış ve fotoğraf yapıştırılmış bilgisayar çıktısı,
2) Adayların (www.personel.icisleri.gov.tr) internet adresindeki Örnek Formlar ve Dilekçeler sayfasında bulunan ve elektronik ortamda doldurup çıktısını alarak, fotoğrafını yapıştırıp imzalayacağı 2 adet Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu ve formun kaydedilmiş flash belleği ve/veya CD’si,
3) Diplomanın veya mezun olduğunu gösterir belgenin aslı ve fotokopisi veya tasdikli sureti(Diploma fotokopisi, aslı ile karşılaştırılıp kontrol edilip onaylandıktan sonra diplomanın aslı adaya tekrar iade edilecektir. Yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olan adayların ise Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen denklik belgesini ibraz etmeleri gerekmektedir.),
4) Son altı ay içinde çekilmiş 3 adet vesikalık fotoğraf.

Sınava katılmaya hak kazanan adaylara ait il bazlı listeler, 26 Mayıs 2017 tarihinde Bakanlığın (www.icisleri.gov.tr) adresli internet sitesinde ilan edilerek duyurulacak.

Sözlü sınavlar, bölgesel olarak 7 ilde 3 Temmuz 2017 tarihinde eş zamanlı olarak başlayacak olup sınavlar il gruplarına göre belirlenmiş sınav yerindeki bölgesel sınav komisyonlarınca yapılacaktır. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, sınav yerleri, sınav tarihleri ve ilgili diğer bilgiler 8 Haziran 2017 tarihinde Bakanlığın (www.icisleri.gov.tr) internet adresinde ilan edilecek.

Detaylı Bilgi için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.