Miraç Kandili namazı nasıl kılınır? Miraç Kandilinde okunacak dualar

Miraç Kandilinde okunması gereken dualar nelerdir? Miraç gecesini nasıl geçirmeliyiz? Miraç Kandili ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Miraç Kandili namazı nasıl kılınır? Miraç Kandilinde okunacak dualar
03 Mayıs 2016 Salı 10:41

Bugün İslam alemi için çok önemli ve kutsal günlerden birisi. Miraç Gecesi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (S.A.V) Mescid'i Haram'dan Mescid'i Aksa'ya yaptığı kutsal yolculuğun gerçekleştiği mübarek gece bugün kutlanıyor. Bu önemli gecede yani Miraç kandilinde nasıl ibadet edilmeli ve nasıl dua edilmeli? Miraç Gecesiyle ilgili detayları sayfamızdan öğrenebilirsiniz.

Akşam idrak edilecek Miraç Gecesi'nde müslümanlar tevbe etmeli ve Allah-u Teala'ya bol bol dua etmelidirler. Bu geceye özel herhangi bir ibadet şekli olmamasına rağmen, alimler ve hocalar Miraç gecesinde yapılabilecek duaları ve kılınacak nafile namazları tavsiye etmişlerdi. Peki Miraç Kandilinde hangi namaz kılınmalıdır? Miraç Gecesi namazı nasıl kılınır?

MİRAÇ GECESİ NAMAZI

Miraç gecesi kılınacak namaz on iki rekattır. İki rekatte bir selam verilerek kılınacak olan namaz on iki rekat ile bitirilir. Her rekatte Fatihadan sonra on kere ihlas okunur. Kılınma zamanı yatsı namazı kılındıktan sonra, imsak vaktine kadar ki herhangi bir vakit olabilir. Bu oniki rekat namaz bittiği zaman selamdan sonra yüz defa "Sübhanallahi vel hamdülillahi vela ilahe illallahü vallahü ekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyül azim" duası okunur.

Ardından da yüz kere istiğfar yapılır.

Miraç Gecesinin Gündüzünde Kılınacak Namaz

Miraç gecesinin gündüzünde öğlen namazını kıldıktan sonra sonra dört rekat namaz kılınır. Bu namazın;birinci rekatında Fatiha’ dan sonra bir kere Felak suresi, ikinci rekattan sonra bir kere Nas suresi, üçüncü rekatta üç kere Kadr suresi, dördüncü rekatta elli kere İhlas suresi okunur.

MİRAÇ GECESİ NELER YAPILMALI?

Mi’raç Gecesi: Receb ayinin 27.nci gecesidir. Yatsi namazindan sonra 12 rek’at namaz kilinir. 2 rek’atte bir selâm verilir. Her rek’atte 1 Fâtiha-i Serîfe, 10 Ihlâs-i Serîf okunur. Namazdan sonra; 100 defa”Sübhanallahi velhamdülillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber, ve lâ havle velâ kuvvete illâ billahil aliyyil azim” 100 defa istigfar, 100 defa salâvat-i serîfe okunur.

10 gün 100 defa "Sübhanallahü hayyül Kayyum"
10 gün 100 defa "Sübhanallahü ehadüs Samed"
10 gün 100 defa "Sübhanallahü gafurur Rahiym" zikirlerini yapmak müstehaptir.

Miraç Kandilinde neler yapılabilir?

1-Bu önemli günde müslümanlar Allah'ın kitabi Kur'ân–ı Kerim okumalı veya Kur'ân-ı Kerim kunan bir yerde dinlenmeli

2- Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) salât-ü selam getirilmeli.

3- Eğer kaza namazları varsa onlar kılınmalı, nafile namazlar kılınmalı, Allah-u Teala'dan af dilenmeli.

4- Küslük bulunan kimselerle arayı düzeltmeli, küsler ve dargınlar barıştırılmalı.

5- Sadaka verilmeli, yoksul, fakir, yetim ve öksüz bugün özellikle sevindirilmeli.

6- Miraç kandilinde sabah, akşam ve yatsı namazları cemaatle birlikte kılınmalı

7- Çokça Allah-u Teala zikr edilmeli

8- Dini toplantılar, paneller ve sohbetler düzenlenmeli; va’z ü nasihat dinlenmeli; şiirler okunmalı; ilâhî ve ezgilerle gönüllerde ayrı bir dalgalanma oluşturmalı.
 
9- Türbeler ziyaret edilmeli, Allah'a bolca dua edilmeli
 
10- Vefat etmiş yakınların ruhlarına Yasin-i Şerifler okunmalı, imkan varsa mezarlıklar ziyaret edilmeli.

11- Sağlık durumunda herhangi bir sorun yoksa bu kutlu günde oruç tutulmalı.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.