Fikri Işık'tan bedelli askerlik açıklaması

Bedelli askerlik çıkacak mı? Milyonlarca kişi darbe girişiminin ardından bedelli askerlik ile ilgili haberleri merak ediyor. İşte bedelli askerlik çıkacak mı sorusunun yanıtı haberimizde;

Fikri Işık'tan bedelli askerlik açıklaması
04 Ekim 2016 Salı 17:21

Bedelli askerlik ne zaman çıkacak? Son dönemde özellikle bir çok haber ajansında ve sosyal medyada gündeme gelen bedelli askerlik ile ilgili hükümetten önemli açıklamalar geldi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bedelli askerlik beklentileriyle ilgili açıklama yaptı. Işık, "Şu anda bedelli askerlikle ilgili bir çalışmamız yok. Hele hele terörle çok yoğun mücadele edildiği, sınır ötesinde harekatın yapıldığı bir dönemde bedelli askerliği gündeme getirmeye ilişkin bir çalışmamız yok" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada bedelli isteyenlerle istemeyenlerin tartışmalarını kendisinin de izlediğini belirten Fikri Işık, "Sosyal medya önemli. Oradaki insanların dile getirdikleri görüşü dikkate almak gerekiyor, dikkate alıyoruz. Ama karar almadaki tek mekanizma sosyal medya dersek bu da büyük bir abartı olur" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali - 8 yıl önce
1 aylık eğittiğiniz askerlerle düşmanın karşısına çıkmak, amatörlüktür. Profesyonel orduya geçilmesi şart, TSK'ya bir askerin maliyetine bakın, önemli olan asker sayısı değil teknolojik güçtür. Çin'in sadece ilk yardım personel sayısı 1 milyon. Maalesef sadece yerimizde adım atıyoruz.
Misafir Avatar
MALATYALI - 8 yıl önce @Ali
Çok doğru konusmussun kardeş 1 askerin maliyeti dediğin gibi çok yüksek onu maaş olarak verıp uzman askerler yetiştirmek daha mantıklı hem işsizlikte ortadan kalkar
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Her Türk genci çok kısa süreli askerlik yapmalı. Ordu profesyonel olmalı.