MEB'den “Mehmet Âkif ve Gençlik” konulu Deneme Yazma Yarışması

MEB resmî ve özel ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrenciler arasında “Mehmet Âkif ve Gençlik” konulu deneme yazma yarışması düzenliyor.

MEB'den “Mehmet Âkif ve Gençlik” konulu Deneme Yazma Yarışması
27 Ocak 2018 Cumartesi 13:18

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce, Milli Eğitime bağlı resmî ve özel ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrenciler arasında, tarihimizin yetiştirdiği ve şerefle andığı önemli şahsiyetlerimizden biri olan İstiklâl Marşımızın şairi, Mehmet Âkif Ersoy’un Türk gençliğine verdiği değerin anlaşılmasının sağlanması, eserlerinde yer alan gençliğin özelliklerinin farkına varılması, gençlerde bulunmasını istediği vatanseverlik, güzel ahlâk, mütevazilik gibi özelliklerin içselleştirilmesinin sağlanması amacıyla “Mehmet Âkif ve Gençlik” konulu deneme yazma yarışması düzenlendiği duyuruldu.

Ortaöğretim öğrencileri arasında Mehmet Âkif’in eserlerinde Türk gençliğine verdiği değeri anlatan “Mehmet Âkif ve Gençlik” konulu deneme yazma yarışması düzenleneccek. Yarışmaya Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel ortaöğretim okullarının 9, 10, 11 ve 12 nci sınıf öğrencileri katılacak. Başvurular ise 20 Nisan 2018 tarihi mesai bitimine kadar yapılacak. 

Yarışmaya katılacak deneme yazılarında aşağıdaki şartlar aranacaktır:

a) Eserler bilgisayarda Word formatında A4 boyutundaki kâğıda, Times New Roman yazı tipi ile 12 punto ve 1,5 satır aralıklı olarak yazılacaktır.
b) En az 300 en fazla 2000 kelimeden oluşacaktır.
a) Eserler özgün olacak, daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, ödül almamış ve herhangi bir yerde yayımlanmamış olacaktır.
c) Bilimsel ve hukuki sorumluluk eser sahibine ait olacaktır.
d) Her öğrenci, yarışmaya en fazla bir (1) eserle katılacaktır.
e) Değerlendirmede “Deneme Yazma” kurallarına dikkat edilecektir.
f) Yarışmaya katılacak öğrenciler, Ek-1’de yer alan öğrenci adı-soyadı, okulu, sınıfı, adres ve telefon bilgilerinin yer aldığı taahhüt formunu doldurarak imzalayacaklardır.
g) Her ilden birinci seçilen eser Bakanlığa gönderilecektir.
h) Eserlerin her türlü yayın, telif ve basım hakkı MEB’na ait olacaktır.
i) Yarışmaya katılanlar, bu şartnamede belirtilen tüm hususları kabul etmiş sayılacaklardır.

Yarışmaya katılacak eserlerin ilk değerlendirmesi okullarda yapılacak. Okullarda dereceye giren eserler ilçe millî eğitim müdürlüklerine, ilçelerde ilk üçe giren eserler, il millî eğitim müdürlüklerine, illerde birinci olan eserler ise Bakanlığa gönderilecek.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler, İstiklâl Marşı’nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında okulda, ilçede ve ilde yapılacak törenlerde yerel imkânlar kullanılarak ödüllendirilecek. Derece alan öğrencilerin isimleri okul, ilçe ve millî eğitim müdürlüklerinin web sayfalarında ilan edilecek.

Yarışmanın takvimi aşağıdaki şekilde planlanmıştır.

Yarışma hakkında detaylı bilgi için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.