15 tatil ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman alınacak?

Milyonlarca öğrenci, öğretmen ve velileri 15 tatil yani sömestr tatilinin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Peki eğitim ve öğretimin ilk dönemi ne zaman sona erecek? karneler ne zaman alınacak? 15 tatil ne zaman başlayacak? Taktir teşekkür nasıl hesaplanır? Tüm cevapları haberimizde...

15 tatil ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman alınacak?
15 Ocak 2018 Pazartesi 10:33

Eğitim camiasının heyecanla beklediği 15 tatil için geri sayım başladı. Milyonlarca öğretmen, öğrenci ve de velileri aynı sorunun cevabını merak ediyor? 15 tatil ne zaman başlayacak? Eğitim ve öğretimin ilk yarısı ne zaman bitiyor? Karneler ne zaman alınacak? Taktir teşekkür belgeleri nasıl hesaplanır? İşte o soruların cevabı...

Sömestr tatili yani 15 tatil, okulların dönem arasında verdiği 2 haftalık tatil anlamına geliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı çalışma takviminde yer alan tarihlere göre 15 tatil yani ikinci kanaat dönemi yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018 – 2 Şubat 2018 tarihleri arasında olacak.

19 Ocak 2018 Cuma günü öğrencilerin ilk dönemin karnelerini almalarıyla birlikte başlayacak olan yarıyıl tatili, 2 Şubat Cuma günü son bulacak.

İlk ders zili ise 5 Şubat Pazartesi günü çalacak ve eğitim-öğretimin ikinci yarıyılı başlamış olacak.

Taktir Teşekkür hesaplaması nasıl yapılır?

Eğitim-öğretim'in ilk yarıyılı, 19 Ocak 2018 Cuma günü karnelerin alınmasıyla son bulacak. Öğrenciler taktir ve teşekkür hesaplamalarına başladı bile. Peki taktir ve teşekkür nasıl hesaplanır?

Taktir teşekkür hesaplaması için öncelikle, öğrenciler kesinleşen tüm notlarını toplayarak sonucu ders sayısına bölmeli. 100 üzerinden hesaplanan bu sonuç 100 ve 85 arasında çıkarsa o öğrenci taktir almaya hak kazanacak. Fakat sonuç 85'ten küçük ve 80'den büyük ise o öğrenci de teşekkür almaya hak kazanmış olacak.

Öte yandan öğrenciler e-okul'un takdir teşekkür hesaplama işlemleri sayesinde de belgelerini hesaplayabilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.