Üniversite kayıtları nasıl yapılır? Ek tercihler ne zaman yapılacak?

2017 LYS üniversite tercihleri açıklanması ile kayıt zamanının ne zaman olduğu ve nasıl yapılacağı öğrencileri meraklandırdı. Üniversite kayıtları nasıl yapılır?Ek tercihler ne zaman yapılacak? Hangi evraklar gereklidir? Üniversite kayıtlarında yapılması gereken işlemler haberimizde yer almaktadır.

Üniversite kayıtları nasıl yapılır? Ek tercihler ne zaman yapılacak?
09 Ağustos 2017 Çarşamba 18:13

ÖSYM'nin açıkladığı LYS üniversite tercih sonuçlarına bakan ve üniversite kazanan öğrencilerin akılları sorularla dolu. 

Üniversite kayıtları nasıl yapılır? Hangi evraklar gereklidir? Üniversite kayıtlarında yapılması gereken işlemler nelerdir? İşte bu soruları cevaplayarak akıllarınızdaki soruları gidereceğiz. Sorulara dair Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) sonuçlar ve başvurular üzerine bilgilendirmede bulundu.

Dün gece açıklanan üniversite tercih sonuçlarına göre 696 bin 241 öğrenci üniversiteli oldu. Kazanan öğrenciler YÖK'ün belirlediği tarihler arasında üniversite kayıplarını yapabilecek. 

LYS ek yerleştirme - Boş kontenjan sayısı...

LYS ek tercihleri üzerinden beklemede olan öğrenciler içinse sevindirici bir haber verildi. ÖSYM'nin açıkladığı rakama göre 214 bin 430 boş kontenjan bulunuyor. Üniversitelere ek yerleştirmeler, üniversitelere kayıtlarından sonra yapılabilecek. Kayıt yaptırmayan ve yerleştirme için yeteri başvuru alınmayan bölümlerde kalan boş kontenjanların açıklaması yapılacak. Açıklanan kontenjanlara göre ek yerleştirme tercihleri duyurulacak.

Üniversite kayıt başvuruları nasıl yapılacak?

Kayyıtlar için YÖK, iki seçenek sundu. Bunlardan biri internetten kayıtken diğeri de üniversiteye gitmek. İnternetle üniversite kayıtları 11 Ağustos ile 16 Ağustos tarihi arasında gerçekleştirilecek. e-Devlet ile başvurularınızı yapabilirsiniz. Bunun için e-Devlet sitesindeki Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı sayfası altında üniversite kayıtları linkine basmanız gerekmekte. Üniversiteye gidip yapmak isteyen öğrencilerse 14 Ağustos 2017 tarihi ile 18 Ağustos 2017 tarihi arasında yapabilme imkanı tanınıyor. 

Kayıt için gerekli olan evraklar nelerdir?

ÖSYS sonuç belgesi, nüfus cüzdanının onaylı örneği, ikametgah adresi, askerlik belgesi, 12 tane fotoğraf (4.5 x 6 (cm)) gerekli olan evraklardır. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.