YPG: Rusya bize ihanet etti!

Afrin'de kontrollerindeki köyleri kaybederek köşeye sıkışan YPG'nin sözde genel komutanı Sipan Hemo, "Rusya ile bazı anlaşmalarımız vardı. Ama Rusya bir gecede bu anlaşmaları yok sayarak bize ihanet etti." ifadesini kullanarak Rusya'ya yüklendi.

YPG: Rusya bize ihanet etti!
22 Ocak 2018 Pazartesi 13:32

Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Operasyonu’nda üç gün içinde TSK'dan darbe üstüne darbe yiyen ve kontrollerindeki 11 köyü kaybeden PKK, yenilgisi için suçlu aramaya başladı. Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin sözde genel komutanı Sipan Hemo,  “Rusya mevcut durumda işgalci ve katliamcı Türk devletiyle ittifak halinde bize karşı savaş cephesinde yer almakta. Rusya ile bazı anlaşmalarımız vardı. Ama Rusya bir gecede bu anlaşmaları yok sayarak bize ihanet etti.” ifadelerini kullandı.

Londra merkezli Şark el Awsat gazetesine konuşan Sipan Hemo, "Rusya, Türkiye'nin Afrin'e girmesine izin vererek, Rojava Kürtlerine ihanet etti. Kürtlersiz bir çözümün mümkün olmadığını ve Kürtlerle birlikte sorunları çözeceğini söylüyordu. Fakat şimdi yaşananlar Rusya’nın gerçek yüzünü deşifre etti. Rusya tüccar bir ülkedir. Anlaşılan Türk devletiyle bazı anlaşmalar yapmışlar. Efrin işgaline dönük tutumu Rusya’nın ilkesiz bir devlet olduğunu gösterdi. Fakat şunun altını çizmek isterim. YPG-YPJ ve QSD ile halkımızın mücadelesiyle yeni bir tarih yazılıyor, yazılacaktır. Bir gün gelecek ve Rusya da bu ilkesizliğinden dolayı Kürtlerden özür dileyecektir.” şeklinde konuştu. 

Hemo, “Şam hükümeti ile görüşmelerde Rusya'nın aracılığına ihtiyacımız yok. Direkt iletişimimiz var. Şam hükümeti bize her türlü destek sözü verdi ancak Rusların buna izin vermediğini söylüyorlar” dedi.

'Türkiye, sınır güvenliğini savunma hakkına sahiptir'

3 gün önce Moskova'yı ziyaret ettiğini dile getiren YPG'nin sözde komutanı, şunları söyledi:

 “Rusya Genelkurmay Başkanı ve Rus istihbarat yetkilileriyle görüştüm. Genelkurmay Başkanı, 'Türkiye, sınır güvenliğini savunma hakkına sahiptir' dedi. Rusya Genelkurmay Başkanı ayrıca askerlerinin Afrin'den çekilmesi konusunda bilgilendirildiklerini de söyledi.”

Rusya Savunma Bakanlığı, TSK'nın Afrin'deki Zeytin Dalı Harekâtı’nı başlatmasının hemen ardından, "Afrin’deki askerlerimiz farklı bir bölgeye çekildi " açıklamasını yapmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.