Erdoğan'dan kendine verilen gazilik unvanına tepki

AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Erdoğan'a 'gazilik' unvanı verilmesi için Meclis'e teklif sunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi için meclise sunulan 'gazilik' yasa teklifine tepki gösterdiği belirtildi.

Erdoğan'dan kendine verilen gazilik unvanına tepki
02 Şubat 2018 Cuma 14:15

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gazilik unvanı verilmesine ilişkin yasa teklifi hazırlamıştı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın partisinin milletvekilleriyle yaptığı toplantıların 4.'sünde gündeme gelen konu üzerine, Erdoğan tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin 54 milletvekiliyle kahvaltıda buluştu. Toplantıda bazı milletvekilleri Erdoğan'a Metin Külünk'ün "gazilik" teklifi ile ilgili görüşlerini sordu. Bunun üzerine ise Erdoğan'ın "Olur mu öyle şey" diyerek bu öneriye karşı çıktığı öğrenildi.

Külük, Meclis'e sunduğu kanun teklifinde "Cumhurbaşkanımızın verdiği mücadele bu manada birçok cephe savaşıyla ilerlemiştir. Öyle ki 7 Şubat MİT krizi bir cepheyken, Gezi hadisesi bir cephe, 17/25 Aralık darbe teşebbüsleri ve MİT TIR'larının durdurulması olayı yine başka cephelerdir" ifadelerine yer vermişti.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, AK Partili Metin Külünk'ün Erdoğan'a gazi unvanı verilmesi için verilen kanun teklifini değerlendireceklerini söylemişti. MHP'de muhalif tavrıyla bilinen İstanbul milletvekili Atila Kaya ise, "Bu nasıl bir aymazlıktır?" diyerek konuyla ilgili düşüncesini ortaya koymuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.