Akar'dan destekçilere sert tepki

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı'nda konuşan Akar; "PKK’nın bir uzantısı olduğu açık delillerle ispatlanmış olan terör örgütü YPG'nin 'operasyonel ortak' adı altında desteklenmesi ve silahlandırılmasına müsaade edemeyiz ve etmeyeceğiz. Bu hatadan en kısa sürede dönüleceğini umuyoruz." diyerek tepki gösterdi.

Akar'dan destekçilere sert tepki
16 Ocak 2018 Salı 13:58

Belçika'nın  başkenti Brüksel'deki NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı'nda konuşan Akar; "PKK’nın bir uzantısı olduğu açık delillerle ispatlanmış olan terör örgütü YPG'nin 'operasyonel ortak' adı altında desteklenmesi ve silahlandırılmasına müsaade edemeyiz ve etmeyeceğiz. Bu hatadan en kısa sürede dönüleceğini umuyoruz." diyerek tepki gösterdi.

Orgeneral Akar, Belçika'nın  başkenti Brüksel'deki NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı'nın  açılış oturumunda söz aldı.
 
Orgeneral Akar, üye ülkelerin genelkurmay başkanlarına hitaben yaptığı  konuşmada, "NATO, terörizmle mücadele söz konusu olduğunda, terörist örgütler  arasında ayrım yapmamalıdır." ifadesini kullandı.
 
Akar, "DEAŞ ile mücadele ne kadar önemliyse PKK/PYD/YPG, FETÖ ile mücadele  de o kadar önemlidir." diyen Akar, "PKK'nın bir uzantısı olduğu açık delillerle  ispatlanmış olan terör örgütü YPG'nin 'operasyonel ortak' adı altında  desteklenmesi ve silahlandırılmasına müsaade edemeyiz ve etmeyeceğiz. Bu hatadan  en kısa sürede dönüleceğini umuyoruz." diyerek tepkisini ortaya koydu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.