Diyarbakır'ın iki ilçesindeki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçelerindeki sokağa çıkma yasağı ile ilgili valilikten açıklama geldi. Açıklamada sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı bildirildi.

Diyarbakır'ın iki ilçesindeki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı
30 Mart 2017 Perşembe 11:12

Lice ve Hani ilçelerine bağlı köylerde ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Yasağın kaldırıldığını Diyarbakır Valiliği yaılı açıklama ile duyurdu.

İşte Diyarbakır Valiliğinin açıklaması:

İlimiz Lice ve Hani ilçeleri mülki sınırları içerisinde dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen BTÖ mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenmiştir.
 
Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde (Lice İlçesine bağlı olan; Birlik Köyü, Şenlik Köyü, Ecemiş Köyü ve Daralan Köyü, Hani İlçesine bağlı olan; Kaledibi Köyü, Akçayurt Köyü, Topçular Köyü, Kalaba Köyü ve Yukarı Turalı Köyü) 28 Mart 2017 günü saat: 11:30’dan itibaren duyurulan sokağa çıkma yasağı kararı 30.03.2017 günü saat 10.00 itibariyle kaldırılmıştır. Vatandaşlarımıza, kendilerinin can ve mal güvenliğinin sağlanması için uygulanan yasağa uydukları için teşekkür ederiz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.