ÖĞRETMENLER GÜNÜ MÜ? O DA NE?


Ahmet Aydınsoy

Ahmet Aydınsoy

24 Kasım 2017, 10:52

Medeniyet köklerimizden gelen değerlerimizi, çılgınca tüketen bir millet haline nasıl geldik. Tükettiğimiz değerleri yılda bir defa gündeme alarak vicdanlarımızı rahatlatmaya çalışıyoruz diyeceğim ama malesef o bile değil. Çünkü uydurulmuş o günleri bile, birer tüketim çılgınlığı aracına dönüştürdük.

Anneler günü, babalar günü, sevgililer günü, kadınlar günü, öğretmenler günü, uzayıp gidiyor. 

Anne babasını huzur evinde, Anneler gününde, babalar gününde ziyaret eden garip bir toplum haline nasıl geldik? Dünyanın en değerli işini yapan, insanı insan eden değerleri, ilmek ilmek dokumak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan öğretmenlerimizin, değerini ayaklar altına almak için hiç bir fırsatı kaçırmadık. Sonra sembolik ritüellerle, yılda bir gün uydurulmuş bir günle durumu kotarmaya/kurtarmaya kalktık. Kurtaracağımızı zannettik.

Değer üreten, eğitim dünyasının yükünü omuzlayan öğretmenlerimizi değersizleştirirken, aslında en büyük zararı öğretmene değil, istikbalimiz olan evlatlarımıza ve onların eğitimine ve onların geleceğine verdiğimizin farkına bile varamadık.

Çılgınca, hoyratça tükettiğimiz değerlerinizi, imkanlarımızı, uydurulmuş bir günle telâfi etmeye çalışmak  vicdanımızı rahatlamak, insanın kendi kendine attığı (özür dileyerek) en büyük kazıktır.

Bir öğretmen olarak haykırmak istiyorum.

Lütfen bir günlük seremonilerle öğretmene değer verme gösterisinden vazgeçin. Zira, bunun ne eğitime, eğitimciye, ne de topluma ve onun değerlerine zerre kadar katkısı yoktur.

Sinsice planlanan ve uydurulan bu ritüeller, sadece maddi tüketim çılgınlığına değil, ondan daha büyük zarar veren , daha acı fatura kesen, değerler tüketimi gafletine neden olmaktadır. 

En küçük bir anlaşmazlıkta, her türlü hakarete maruz bıraktığım öğretmenim, öğretmenler günün kutlu olsun.

Anne babamla birlikte başarıma sevinen yegâne insan olduğunu unutarak, hak ettiğin değeri veremedim. Ama öğretmenler gününü asla unutmayacağımı bilmeni isterim. Öğretmenler gününüz kutlu olsun .

Çocuğuma yan gözle bakma, sesini yükseltme. Çocuğun  psikolojisi bozuluyor öğretmenim. Gelirim okula, herkesin önünde, hatta öğrencilerinin önünde seni rezil ederim. Olsun yine de öğretmenler gününü unutmam.  Günün kutlu olsun. Öğretmenim. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kızılcahamamlı - 6 yıl önce
Ağzına sağlık başkanım. Yolun açık olsun.
Avatar
Adnan Koçak - 6 yıl önce
Çok doğru, yerinde ve bir o kadar da üzücü tespitler yapmışsınız sayın Ahmet Aydınsoy.
Avatar
Aysan KESKİN - 6 yıl önce
Ahmet Hocam yazınız yine çok harikaydı!Tebrik ediyorum!Allahu Teala Şehit öğretmen arkadaşlarımızın hürmetine mesleğimizin kutsiyetinin koruyucusu olsun!...
Avatar
BABA - 6 yıl önce
EyvAllah Ahmet hocam... Kalemine sağlık