MANKURT BOMBACILAR!


Arif Bük

Arif Bük

05 Ocak 2018, 11:50

Geçen hafta deprem profesörünün biri tarih bilincimizin orta yerine öyle bir bomba bıraktı ki! Sekiz şiddetinde bir etkisi olması gerekirken; yeterince konuşulmadı, tartışılmadı, yeterince tepki verilmedi. Bomba şu; ”Fatih Sultan Mehmet’in Müslümanlığı tartışılıyor, öyle ki kendisi Hz.Muhammed’in dediklerine de inanmadığını söylemiş…” Bombanın sahibi, YÖK kayıtlarında Ali Mehmet Celal Şengör olarak geçen hocamız. Bilim dünyasında da çok tanıdık olan hocamız, tv ekranında açık açık, “İstanbul’u fethetmek bir Müslümanın işi, başarısı olamaz” demeye getiriyor.


Adının başındaki Ali ve Mehmet gibi isimleri kullanmaktan kaçınan kerameti kendinden menkul bu mankurt kafalara sorsanız, İbni Sina, Farabi, Ali Kuşcu, Hazerfen Ahmet Çelebi, Harezmi, Ömer Hayyam, Pîri Reis, Battani vb nice bilim insanının da müslüman olmama ihtimalleri var! Öyle ya adamın elinde din’iman ölçer bir cihaz olmalı! Şu hale bakar mısınız, açık açık tarihimize, islam’ın bilim anlayışına bilinçli bir saldırı var. Ne yazık ki ülkemizde, bilen bilmeyen tarih ve din konusunda ahkam kesiyor, âlim kesiliyor. Adam, deprem alanındaki işini gücünü bırakmış Fatih üzerinden ün ve rant devşirmeye çalışıp ülkenin fay hatlarıyla oynuyor. Türkiye ‘de jeoloji, jeofizik alanında onca iş varken, Fatih Sultan Mehmet’in kalbinde manevi sondaja kalkışıyor!


Tarihten, edepten, edebiyattan nasibi az bu deprem profesörü ve benzerlerine, aynı zamanda şair olan Fatih Sultan Mehmet’in, Avnî mahlasıyla Hz.Peygambere sevgisini anlattığı “İstemem” adlı şiirini okumasını tavsiye ederiz. Kim bilir, belki utanırlar da hakkı söylerler… Adı geçen şiirin sadeleştirilmiş bir bölümü;


“Senin tenine değmeyen yağmuru istemem, meltemi istemem.

Sana yanmayan yıldızı, istemem Bülbüller söyleyecekse, seni söylesin senden okumayan bülbülü ne söylerse dinlemem.

Özlemim sen olacaksan, yansın yüreğim sılası sen olmayan vatanı istemem

Senden gayri bir aşkla kül olursa kalbim bu kalbi istemem Sonu sana çıkmayan yolu yönü istemem

Ben senin ümmetinim sensin benim efendim

Senden başka efendi istemem, sevgi istemem….” Avnî (Fatih Sultan Mehmet)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.