NEDİR GELİŞMİŞLİK?LİSE,ÜNİVERSİTE,SUÇ.-SON


Yusuf Öncü

Yusuf Öncü

12 Mayıs 2017, 10:41

Adalet duygusunun ilk muhatabı kendisi olan,aldığı eğitimin asla hayati bir amaç değil insanlığa hizmet aracı olduğunu kavrayan,inancının kölesi veya inananları köleleştirme amacı güden değil,maneviyatını, ahlaklı yaşam karakterine dönüştüren,yeryüzünü güzelleştirmek için motivasyon aracı olarak kullanan bireyler için geçmeliyiz harekete.

Herkesten önce kişisel manifestomuzu yayınlamalı ve bu manifestoyu tüm davranışlarımızla göstermeli,dilimizle ikrar etmeliyiz.İşte sözlerimin anlamlı olduğu belki de tek kişiye dair kişisel manifestom.

1-Oğluma, hukukun, suçsuzluğu değil,suçu ispat etmek olduğunu,asıl amacın ise hak sahibinin hak'kına kavuşturulması olduğunu,ve adaletin ırk,din,dil,inanış farkı ayırt etmeden, insana özgü bir hak olduğunu öğreteceğim.

2-Adaletin,ekonomik gelir,sosyal statü,toplumsal prestij,her türlü yakınlık bağını hiçe sayarak saf bir gerçeklik olarak ortaya konması gerektiğini öğreteceğim.;

3-Adaletin tesisinin bir lüks değil zorunluluk olduğunu,hukuka uygun yaşamanın hem Allahın emri olduğunu hem de toplumsal huzur ve güven duygusu için şart olduğunu öğreteceğim.

4-Kendi haklarımızı korumak için vereceğimiz her mücadele kadar,haksızlığa uğramış her birey için verilen mücadelenin de kutsal olduğunu öğreteceğim.

5-Eğitimin,bilimin peşinde bir arayış olduğunu ancak disiplinli,özverili çalışanın bilimsel ilerlemeye katkı sunacağını öğreteceğim.

6-Eğitimde doğrular kadar yanlışların da yol gösterici olabileceğini,başarının diplomalar kadar,araştıran, sorgulayan zihinlerde yattığını öğreteceğim.

7-Eğitimler sonunda alınan unvanlardan çok,ünvanların verdiği imkanların insanlığın hizmetine sunulması gerektiğini öğreteceğim.

8-Eğitimin, ideolojik ayrışmaların sığ bir aracı olmaktan çok,ideolojilerin kısır çekişmelerinin üstüne çıkaran bir birikim sağlaması gerektiğini,bu birikimin tutarlı adımlarımızın dayanağı olması gerektiğini öğreteceğim.

9-Maneviyat dünyamızın köklerini inançlarımızdan aldığını,ama inançlarımızın arkasına sığınarak kendimizi temize çekmenin tüm değerlerimize ihanet olduğunu öğreteceğim.

10-Ülkemize,devletimize,milletimize olan bağlılığın imandan geldiğini,Allaha kul olabilmekten yüce bir makam olamayacağını,hiçbir amaç için yaratıcımızın bize verdiği amacın,sınırların, dışına çıkamayacağımızı öğreteceğim.

11-İnanç ve değerlerimizin tüm bilgilerimizin, kültürel birikimimizin ruhu olduğunu öğreteceğim.

12-Pratiğe dökülmeyen düşünce,inanç ve değerlerin anlamsızlık girdabında kaybolacağını öğreteceğim.

Tüm bu dile getirdiklerimin içinde yanlışlarım varsa,bana hak'kı gösteren kardeşlerimin  yol göstermesi ve doğrularımızın, milletimizin tabiatı haline dönüşmesi dileğiyle..

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zeliha - 7 yıl önce
Bide maddi kazanımların da( para,mal,mülk)amaç değil araç olduğunu algılanmalıdır ve bunları veren Rabbimize şükür asla unutulmamalıdır