YÖK'ten yasal öğrenim sürelerine ilişkin karar

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) resmi sitesinden yaptığı duyuruda, yasal öğrenim sürelerine ilişkin kararı yayımladı.

YÖK'ten yasal öğrenim sürelerine ilişkin karar
15 Nisan 2017 Cumartesi 09:25

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından önemli bir duyuru yayımlandı. Duyuruda, YÖK'ün 13 Nisan Perşembe günü düzenlediği toplantıda, yasal öğrenim sürelerine ilişkin kararlarında değişiklik yapılmasına karar verildiği kaydedildi.

İşte YÖK'ün konuya ilişkin açıklaması:

Yasal Öğrenim Sürelerine İlişkin Karar

"Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 13.04.2017 tarihli toplantısında 23.03.2017 tarihli ve 21040 sayılı yazımızla bildirilen, Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 07.03.2017 tarihli toplantısında alınan Kararın 3 üncü maddesinin aşağıdaki gibi değiştirilmesi ile 4 üncü maddenin eklenmesine karar verilmiştir.
 
(3) Öncelikli alanlar dışındaki, 2547 sayılı Kanunun 50 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamındaki araştırma görevlisi kadrolarına atanan veya atanmaya hak kazananlar ile Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı Kapsamında atanan araştırma görevlilerinin, bu kadrolarda bulunma sürelerin hesaplanmasında atandıkları zamanda yürürlükte bulunan mevzuat hükümleri ile Kurul Kararlarının uygulanması,
 
(4) Öncelikli Alanlardaki Araştırma Görevlisi Kadrolarına Atanan Araştırma Görevlileri nin bu kadrolarda bulunma sürelerinin hesaplanmasında " Öncelikli Alanlardaki Araştırma Görevlisi Kadrolarına Atananların Lisansüstü Eğitimleri ile Diğer Hususlara İlişkin Usul ve Esaslar"ın uygulanması,"
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.